HABER MRK - Uzman Psikolog Hakan Metan, beklediği sonucu alamayan öğrencilere `Sınavınız kötü geçtiyse, ya da beklediğinizden düşük puan aldıysanız bu dünyanın sonu değil üzülmeyin` uyarısında bulundu.

`Çocuğunuzu Sevginizle Cezalandırmayın`
Fatih Koleji Uzman Psikolog Danışmanı Hakan Metan, SBS`den sonra bazı çocukların istedikleri puanı alırken bazılarının da alamayacağını belirterek, velilere çocukları konusunda uyarılarda bulundu. Metan, `Çocuğunuzun SBS`si kötü geçmiş olabilir. Bu dünyanın sonu değil. Çocuklarınızdan sınavı kötü geçti diye hesap sormayın. Çocuklara hesap sormak daha kötü sonuçlara neden olabilir` açıklamasını yaptı.

Çocuğa hayatının dönüm noktası SBS imajı verilirse çocuğun kendisini büyük bir baskı altında hissedeceğini anımsatan Metan, `Çocuğunuzun kendisine olan güveni azalır. Hiçbir şey başaramayacağı hissine kapılır. Yapabileceği ve başarabileceği işlerden de kaçar. Çünkü sonunda başarısız olacağını ve ailesinin ona kızacağını düşünür. Çocuğunuza onu çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzu sevginizle cezalandırmayın. Çocuğunuza moral verin ve iyi bir tatil geçirmesini sağlayın` diye konuştu. (Mahmut Aytekin - İLKHA)