İSTANBUL - Türkiye Diyanet Vakfı ve İBB Kültür A.Ş.`nin birlikte organize ettiği Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da İstanbul Beyazıt Meydanı`nda. 31. kez okurları kitapla buluşturacak olan fuar için altyapı ve kurulum çalışmaları, İBB Kültür A.Ş. tarafından tüm hızıyla yürütülüyor.

 

Türkiye Diyanet Vakfı`nın Ramazan`ı kitapla kitabı da okurla bütünleştiren fuar geleneği, son birkaç yıldır İstanbul Beyazıt Meydanı`nda kültür bayramı havası yaşatıyor. Fuara ilgilisi her geçen yıl artan yayıncı dünyasını kitapseverlerle bir araya getirmeyi amaçlayan Vakıf Fuarcılık, geçen yıl Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ile başlattığı Beyazıt Ramazan Sohbetleri`ni de Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerle buluşturacak.

 

Beyazıt`ta Fuar Bereketi
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1983 yılında Ankara`da başlatılan fuar, 1984 yılından itibaren İstanbul Sultan Ahmet Camii avlusunda, son birkaç yıldır da Beyazıt Meydanı`nda kuruluyor. Her yıl Ramazan ayında binlerce okurla, kitapla ve yazarlarla dolup taşan fuar alanı, geçen yıl kültür etkinlikleri kapsamında 22 programa imza atan ve bu yıl 26 programdan oluşan Beyazıt Ramazan Sohbetleri`ne ev sahipliği yapacak. Bu yıl 31`incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. işbirliği ile Beyazıt Meydanı`nda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında binlerce kitapla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacak olan fuarda, T.C. Kültür Bakanlığı, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, İBB Kültür A.Ş., Ircıca, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı ve İsami yayınlar da sergilenecek.
Diğer taraftan Ankara Kocatepe Camii`nde düzenlenecek olan fuar alanında fotoğraf sergileri ve diğer fuar etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

Fuar Sabırsızlıkla Bekleniyor
Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, zengin yayıncı katılımı, yazarları okuyucusu ile buluşturan imza günleri ve Beyazıt Ramazan Sohbetleri ile Ramazan boyunca kitap ve kültür akışına önemli katkılar sağlıyor. Aynı zamanda fuar, camii avlularını, alanları ve meydanları bir kültür merkezine dönüştürme amacını sürdürmekte. Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Yayınevi Müdürü ve 11 yıldan bu yana Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı`nın Genel Koordinatörlüğünü yapan Osman Sarıköse, \"Bütün bir yıl boyunca kitap listelerini hazırlayarak fuarın başlamasını sabırsızlıkla bekleyen, hatta bunun için yakın şehirlerden kalkıp gelen ziyaretçilerimiz var. Yayıncılarımız da her geçen yıl daha fazla ilgi gösteriyor. Fuarın kültür etkinliklerine dair başlattığımız Beyazıt Ramazan Sohbetleri, son derece yoğun bir ilgiyle karşılandı. Biz de bu sohbetleri fuarın vazgeçilmez bir parçası haline getirdik.\" dedi.

 

26 Farklı İsimle 26 Ayrı Program
Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı`nın kültür etkinlikleri kapsamında yer alan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, gördüğü yoğun ilgi üzerine fuarın değişmezleri arasına katıldı. 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı`nda 26 programla dinleyicilerini bekleyen sohbetler, bu yıl da Beyazıt Camii yanına kurulacak çadırda gerçekleştirilecek. Her gün saat 18.00 ile 19.00 arası, kültür, edebiyat ve sanat dünyamızdan seçkin isimlerin, kendi ihtisas alanlarına dair ve Ramazan konulu sohbetler gerçekleştirecek.

 

Açılış 19 Temmuz`da
19 Temmuz Perşembe günü açılışı yapılacak olan 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı için açılış töreni gerçekleştirilecek. Törenlere, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, çeşitli sivil toplum örgütü yöneticileri ve kültür ve sanat dünyasından önemli isimlerinin katılması bekleniyor. (Şükrü Gündüz-İLKHA)