Zeynep Sude, henüz 6 yaşında. 4,5 yaşında Kur`an`ı öğrenen Zeynep Sude, 1,5 yılda hafız olmayı başardı. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Hafızlık Tespit Sınavı`na giren Zeynep Sude, imtihanı yapan amcalarını hem şaşırttı hem ağlattı.

 Gaziantep`te 6 yaşında hafız olmayı başaran Zeynep Sude Aydoğan, eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. 4,5 yaşında Kur`an`ı okumaya başlayan ve 1,5 senede hıfzeden küçük kız, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın düzenlediği Hafızlık Tespit Sınavı sonrasında da tacını taktı.

Kısa bir sürede Kur`an`ı ezberleyerek dikkatleri üzerine çeken Aydoğan`a, süreç içerisinde ailesi ve hocaları tarafından büyük destek verildi. Çocuk olduğu unutulmadan, gerektiğinde oyunlar oynayarak hafız olan küçük kız, mahcup bir şekilde `Allah hafız olanlara sevap yazıyor` diyerek, sıkılmadan, severek hafızlığını tamamladığını belirtiyor.

Zeynep Sude Aydoğan`ın ezber kabiliyetinin olduğu ilk olarak ailesi tarafından fark edildi. Hafızlık eğitimi veren eğitmenlerle de irtibata geçilerek, Aydoğan`ın bu yeteneğinin geliştirilmesine yardımcı olundu. 4,5 yaşında Kur`an`ı okumaya başlayan Zeynep Sude, 6 aylık bir sürede de ezber yapmaya başladı.

6 yaşında hafız olmayı başaran Zeynep Sude`nin ailesi kadar eğitmenleri de büyük bir sevinç yaşadı. Mahmudiye Kur`an Kursu Müdürü Muammer Özbek, gözlerini yaşartan bu gelişme karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. 6 yaşındaki bir çocuğun bu başarıyı göstererek iyi bir örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Özbek, başarı hikâyesinin nasıl meydana geldiğini şöyle anlatıyor:

"Zeynep Sude`ye hafızlığın klasik metotlarını uyguladık. Önce ham sayfaları ezberledi. Her gün aksatmadan bunu sürdürdü. Verilen derse evde de ailesinin desteğiyle devam etti. Kızımıza, hem oyun oynatarak hem de Kur`an`ı sevdirerek hafızlığı benimsettik. Ailesi ve bizler de zaman zaman hediyelerle onu taltif ederek kendisine güvenmesini sağladık. Allah`a çok şükür sonunda hafız olmayı başardı. İnanıyorum ki, Zeynep Sude gibi nice kabiliyetli, istidatlı kızlarımız vardır. Artık yaş sınırı da kalktı. Hafızlığın ikmali konusunda onlara da destek olmalıyız."

Zaman