BATMAN- Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksek Okulu`na bu yıl Çocuk Gelişimi Programı açılıyor. Öğrenci alımı ek kontenjan kılavuzunda yer alacak. Hazırlıklar yapıldı, bu program için Batman Üniversitesi 3 öğretim görevlisi ilanına çıktı. Kozluk MYO kampüsü tamamlanıncaya kadar Kozluk MYO öğrencilerinin Batman Merkez Kampüs`te eğitimlerini sürdürecekleri belirtildi.

 

Kozluk MYO`yu TOKİ Yapıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet Kozluk Meslek Yüksekokulu için Kozluk`taydılar. 2012-2013 eğitim öğretim yılı öncesinde Kozluk Meslek Yüksekokulu`nun açılma işlemleri için Kozluk Kaymakamlığı`nda Kozluk Kaymakam Vekili Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Kozluk Belediye Başkanı M. Reşit Haşimi`yle bir araya geldi.

 

Rektör Prof. Dr. Uluçam görüşmede Kozluklulara öğrenci alımı müjdesini verdi. Uluçam \"Eylül ayında Kozluk Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı`na öğrenci alımı yapacağız. Öğrenci alımı için üç öğretim görevlisi ilanına da çıktık\" dedi.

Kozluk Meslek Yüksekokulu`nun 7500 metrekarelik alana sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Uluçam konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Kozluk MYO 7 bin 500 metrekarelik alana sahip. Kompleksimizde eğitim ve idare binamızın yanı sıra bir adet kapalı halı saha, bir adet basketbol ve voleybol sahası, bir adet tenis kortu yer alıyor. Kozluk Meslek Yüksekokulu`nun inşaat işi Üniversitemiz adına TOKİ tarafından ihale edilecektir. MYO`nun kampüs inşaatının 2013-2014 eğitim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Bu süre zarfında Kozluk MYO öğrencileri Batman Merkez kampüsünde eğitimlerini sürdüreceklerdir\"

 

Öte yandan Kozluk MYO için Yukarı Güneşli Mahallesi`nde bulunan 51+29 dönümlük parselin tahsis edildiği öğrenildi.(Halid Coşkun-İLKHA)