DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: Söz Konusu Olan İnsan Hayatı
Maxicoll Yapı Kimyasalları, ülke genelinde sürdürdüğü eğitim içerikli seminerlerinin Diyarbakır ayağını gerçekleştirdi. Dedeman Otel`de düzenlenen eğitim seminerine, şirketin Satış Genel Müdürü İlyas Özgül, inşaat sektörüne mensup muhtelif şirketlerin yöneticileri, sektör bileşenleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Vali Toprak, Çüngüş`te Spor Tesisi Açtı
Vali Mustafa Toprak, Çüngüş Kaymakamlığı tarafından yürütülen `Sağlıklı Bireyler İçin Okulda Sporu Destekleyelim Projesi` kapsamında gerçekleştirilen spor tesisinin açılışını yaptı.


DİYARBAKIR SÖZ: KÜRTAJ AHLAKİ DEĞİL!
Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi`nin (DÜSAMER), Diyarbakır merkez ve ilçelerinde kürtajla ilgili yaptığı anketin sonucuna göre, halkın yüzde 62,5`i kürtajın yasaklanmasını isterken, yüzde 28,9`u ise yasaklanmamasını istedi. Ankete katılan BDP`li seçmenlerin yüzde 56`sı, Ak Parti seçmeninin ise yüzde 76,6`sı ve CHP`li seçmenin ise yüzde 52,6`sının kürtajın yasaklanması taraftarı çıktı.

Diyarbakır`da Belediye Otobüsü Yandı
Yenişehir ilçesinde seyir halindeki belediye otobüsünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin de yardımıyla söndürüldü. Ofis semtinde seyir halinde olan 21 DF 616 plakalı belediye otobüsünün motor kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yolcuların hemen tahliye edildiği otobüste çıkan yangına ilk müdahaleyi otobüs şoförü yaparken, yangın büyümeden itfaiye ekiplerinin de yardımıyla söndürüldü.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: SADECE DİYARBAKIR`DA ÜRETİLİYOR
Diyarbakır`da yıllardır bölgeye hizmet veren Tarihi Marangozcular Çarşısı`nda üretilen Diyarbakır kürsüleri dünyanın her yerine gönderiliyor. Bahar ve yaz aylarında sağlıklı ve rahat olduğu için tercih edilen kürsüler, partiler halinde satılmak üzere Türkiye`nin çeşitli illerine gönderilirken, 67 yıldır bu işi yaptığını belirten kürsü imalatçısı Ahmet Varçın, \"Her yıl binlerce kürsü yapımı için sipariş alıyoruz. Hiç durmadan imal edip istenilen yerlere gönderiyoruz\" dedi.

Diyarbakır`da Kürtaja Bakış Anketi
Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından da Diyarbakır`da Kürtaj`a bakış anketi yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın \"Her kürtaj bir Uludere`dir\" demesinin ardından kürtaj ile ilgili yasa çıkartma hazırlığı yapılırken; Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından toplam bin 100 kişi üzerinden anket yapıldı. Anket hem Diyarbakır`ın ilçelerinde ve merkez`de yapılırken çıkan sonuçları Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Rektörlük toplantı salonunda açıkladı. Katılımcıların yaklaşık 4/3`ünün temelde kürtaja karşı bir tutum içinde olmalarına rağmen, kürtaj yaptırma oranı yine de yüksek. Yasal düzenlemeler yapılırken bu konu iyice araştırılmalıdır. Araştırmaya katılanların yüzde 63`ü kürtajı `Bebeğin Yaşam Hakkı` olarak değerlendiriyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)