BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 10 Temmuz 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.com; `Batman`da Onkoloji Bölümü Açılıyor`
Batman`da kanser vakalarındaki artış ve tedavi merkezinin olmayışıyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklamada bulunan Batman Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman`da yapılacak olan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesinde Onkoloji Tedavi Merkezi`nin de olacağını açıkladı.

`BM-GYC: Yerel Basını Suçlamak Acizliktir`
Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanlığı, Batman Tabip Odası`nın yerel medyayı suçlayıcı ifadeler kullanmasına tepki gösterdi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Kaçak Sigara ve Viski Operasyonu`
Batman`da, 2 bin 676 paket kaçak sigara ve 144 adet viski ele geçirildi.

`Hayvan Hırsızlığına Tutuklama`
Batman Kozluk ve Beşiri ilçelerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanları çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ne konuldu.

Batman Pusula Gazetesi; `24 Alimeye İcazetleri Verildi`
Batman Bilge Eğitim Derneği, Arapça lisans eğitiminde başarı gösteren ve icazet almaya hak kazanan 24 kız öğrenci için bayanlara özel icazet merasimi düzenledi.

`Spor Merkezinden Örnek Davranış`
Batman`ın spor merkezlerinden Flex Gold GYM engelliler için düzenlenen mavi kapak kampanyasına destek veriyor.

Batman Medya Gazetesi; `Şelmo`da Hırsızlık!`
Kozluk ilçesine bağlı Eskice Köyü yakınlarında bulunan ve geçtiğimiz yıl silahlı saldırı sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiği TEMİ şirketine ait kampta hırsızlık olayı yaşandı.

`Köy Yolları Onarılıyor`
Batman merkeze bağlı köy ve ilçe köylerinin onarımı, kavurucu sıcaklara karşın devam ediyor.

Batman Postası; `Özdemir, Ayağının Tozuyla Sason`da`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Meclis tatile girer girmez soluğu Batman`da aldı. Meclisin tatile girmesinin ertesi günü Batman`a gelen Milletvekili Özdemir, sıcak havaya rağmen yoğun bir tempoyla ziyaret maratonuna başladı.

`Tunç Dönemine Ait Steller Batman Müzesine Getirildi`
Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında yapılan Yüzey Araştırmalarında tespit edilen steller Batman Müze Müdürlüğüne Kazandırıldı.

Batman Barış Gazetesi; `Tarım İl Müdürlüğü`nden Destekleme Duyurusu`
Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü 2012 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında açıklama yaparak, üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

`Rektör`den Akın`a Ziyaret`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın`ı ziyaret ederek, TPAO`dan yeni kampüs alanı için talepte bulundu.

Batman Umut Gazetesi; `Batman`da Hırsızlar Yine İşbaşında`
Batman`da hırsızlar girdikleri bir evden 5 bin TL çalarak kayıplara karıştı.

`Onkoloji Bölümü Açılıyor`
Batman`da kanser vakalarındaki artış ve tedavi merkezinin olmayışıyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklamada bulunan Batman Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman`da yapılacak olan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesinde Onkoloji Tedavi Merkezi`nin de olacağını açıkladı.

Batman Gazetesi; `Yasadan Yararlananlar Belli Oldu`
3 kişi tahliye oldu, 47 kişi açık cezaevine gönderildi. Kabul edilen 3. Yargı paketinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasıyla birlikte cezaevlerinde bulunan çok sayıdaki kişinin bu yasadan yararlanarak tahliye edileceği ya da açık cezaevlerine nakledileceği bildirildi.

`Çetinkaya: Yücebağ Belde Kalsın`
Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Yücebağ`ın belde olarak kalmasını istediklerini belirterek 2011 yılında iki köyde yapılan referandumda yaklaşık 1000 kişinin Yücebağ için olumlu oy kullandığını söyledi.

Batman Duruş Gazetesi; `SP, Baş Müşavirler ve Divan Toplantısı Düzenlendi`
Saadet Partisi SP Teşkilat Başkan Yardımcısı Mesut Doğan`ın katılımıyla, Baş Müşavirler ve Merkez İlçe Divan toplantısı düzenledi.

Batman Doğuş Gazetesi; `Batman`ın Çehresi Değişecek`
Batman Valisi Ahmet Turhan Batman`ın çehresini değiştirecek olan yeni çevre yolu için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Batman Çağdaş Gazetesi; `BATSO`da Hedef Büyük!`
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, son altı ayda kurulan ABİGEM ve KOSGEB`le hedef büyüttüklerini söyledi. Hedeflerinden birinin de BATSO`ya bina kazandırmak olduğunu belirten Nasıroğlu; \"Şu ana dek arsa talebimiz maalesef karşılanmadı\" dedi. (Halid Coşkun - İLKHA)