BATMAN- Batman Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, 7 Temmuz`da yapılan KPSS sınavının güven vermediği ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamasında Hatun, "Gençlerimizin büyük umutlarla ve heyecanla beklediği KPSS sınavı bu hafta sonu gerçekleştirildi. Maalesef gençlerimizin haklarını, emeklerini çalan ve gasp eden bu sınav sistemi güven vermemeye devam etmektedir. Sendikamızın Genel Merkezine ulaşan bilgi ve iddialara göre; hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavının Genel Kültür bölümünde sorulan 57 soru, bir dershanenin daha önce yapmış olduğu deneme sınavında sorulan soruların noktasına, virgülüne ve sıralamasına kadar aynı olduğu belirtilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hatun, "Sendikaya ulaşan bilgiler ve kamuoyunda ortaya çıkan tartışmalar doğruysa, iktidar bir kez daha büyük emek gösteren gençlerin umutlarıyla oynamıştır." dedi.

Daha önce de KPSS sorularının sızdırıldığını ve hemen ardından YGS de şifre skandalı ortaya çıktığını söyleyen Hatun, "Bilindiği üzere KPSS sorularının sızdırılması skandalının ardından ÖSYM Başkanı değişmiş, başkanlar değişse de iktidar ve cemaat işbirliği ile gençlerimizin umutları ve gelecekleri ile oynanmaya devam edilmiştir. Bugün yaşanan da bu işbirliğinin devam ettiğini ve gençlerimizin geleceklerinin yok sayıldığını göstermektedir. Bilinmelidir sendikamız Eğitim Sen; konuya ilişkin araştırmalarına devam edecek, gençlerimizin iktidar ve cemaat oyunlarına feda edilmesine göz yummayacaktır" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)