MERSİN - Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Vahap Seçer üretim zenginliği açısından Türkiye`nin en önemli bölgesi Mersin`in Hal`ini ziyaret ederek üretici ve esnafın sorunlarını dinledi. Seçer, sorunların çözümü için yeni Hal Kanunu`nun alt yapı eksikliklerinin giderilmesinin zorunluluğuna işaret etti ve "Hal`in hali perişan" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Seçer, Mersin Hali`nde ziyaretlerde bulundu. Esnafın sorunlarını ve şikayetlerini dinleyen ve tüm esnafla tek tek selamlaşan Seçer ve beraberindekiler, daha sonra Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği başkanı Refik Canatan`ı makamında ziyaret etti.

"Altyapı Sorunu Çözülmedi"
Görüşme sırasında bu yılın başında yürürlüğe giren Hal Kanunu`nun bazı eksikliklerine rağmen olumlu yönlerinin de olduğunu, ancak gerekli teknik altyapının henüz tamamlanmadığını vurguladı. Seçer, Hal`lerin fiziki koşullarını değiştirecek alt yapısı hazırlanmadan yasanın işlevini tam olarak yerine getiremeyeceğini vurguladı. Uygulamasında uzun zamandır beklenen "Sebze Meyve Ticareti ve Hallerin Yönetimi Hakkındaki Yönetmelik"in de geçen hafta sonunda yayınlandığını hatırlatan Seçer, "Altyapı için bakanlığa `Mutlaka süre tanınmalı` dedik. Ancak bunu bir türlü dinletemedik" diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)