DİYARBAKIR - Hatay`dan Diyarbakır`a misafirliğe gelen Suna Önay isimli bayan, tedavi olmak için özel bir hastaneye gitti. Vücudunda bir kitle olduğunu belirten doktorlar, Önay`ın ameliyata alınmasını uygun gördü. Lokal anestezi ile kitlenin alındığı sırada kalbi duran 3 çocuk annesi Suna Önay hayatını kaybetti.


Doktorların bu basit ameliyatı \"lokal anesteziyle hallederiz\" demesine karşın Suna Önay`ın \"bende panik atak var, kalbim durur\" dediği iddia edildi.


Ameliyat esnasında kalbi durarak hayata gözlerini yuman Suna Önay`ın cenazesi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne morguna kaldırıldı. Cenaze Cumhuriyet Savcısının yaptığı otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek Kırkkoyun Köyüne götürülerek defin edildi.


Kardeşimi Bile Bile Ölüme Götürdüler
Bir kitle için sapa sağlam götürdükleri hastanede kardeşinin cesedini aldıklarını belirten Suna Önay`ın acılı abisi Necmettin Bayrak, hastane kapısında yaptığı açıklama da şunları söyledi; \"Küçük bir kitle için sapa sağlam bir şekilde kardeşimi teslim ettiğimiz hastaneden cansız bedenini alarak çıktık. Hiç yoktan ölüm bu olsa gerek. Bir insan değeri bu kadar basit mi? Bizlere hiçbir bilgi vermediler. 3 buçuk saat ameliyatta kalıyor kalbi duruyor, beyin ölümü gerçekleşiyor, beyine oksijen gitmiyor, kalbi durduktan sonra canlandırmak için ne yapılıyor acilen Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi`ne kaldırılıyor ve ölü olarak hastaneye yetiştiriliyor. Madem ameliyatı gerçekleştiremeyecektiniz neden ameliyata aldınız, neden kardeşime kıydınız. Yasal yollardan ne gerekiyorsa yapacağız ve davacıyız. Ne olursa olsun hesap verecekler. Bizim ciğerimiz yandı başkalarının ciğeri yanmasın. Kardeşimin ölümünden sonra bütün hastane güvenliğini toparlayarak doktorları arka kapıdan kaçırdılar.\"


Ben Çocuklarıma Ne Diyeceğim
Suna Önay`ın eşi Cuma Önay ise çok üzüldüğünü belirterek, \"Ameliyata girmeden önce benim kalbim duracak beni bayıltarak ameliyat edin dedi oysa kimse dinlemedi. Lokal anestezi ile ameliyat yaptılar. Yağ bezeleri ya da kitleleri benim bildiğim kadar genel cerrahi doktorları yapar, bu kadın doğum doktorudur ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben çocuklarıma ne diyeceğim, nasıl anlatacağım\" dedi.


Hastane yetkilileri ise olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)