DİYARBAKIR- 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanında "Ahde Vefa Mitingi"nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerine hareketin amacını ve nelerin yapılabileceğini anlatmaya ve bilgilendirmeye devam ediyor. Hareket bu kapsamda Diyarbakır`da İslami faaliyet ve hizmetlerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi`ni ziyaret ederek dernek üye ve yöneticilerine Mustazaflar Hareketi`nin amacını, hedeflerini ve yapacağı çalışmalar hakkında bir seminer vererek, bilgiler verdi.

Mustazaflar Hareketi, amacını, hedeflerini ve yapacağı çalışmalar hakkında ilk resmi ziyaretini
Irak Kurdistanı`nda ki İslami Cemaatlere yapmıştı.

Son bir ay içerisinde çok sayıda İslami faaliyetlerde bulunan STK`ları ziyaret eden Mustazaflar Hareketi son olarak merkezi Batman`da bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi`ni ziyaret ederek, sabah ve akşama olmak üzere iki oturumluk istişare toplantısı düzenledi.

Hareketin sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz, her iki oturumda da, inanç ve insan hakları önündeki engellerin kaldırılması, halkın fakirlik ve cehaletle mücadele etme yöntemlerini açıklayarak, Kürt sorununun önündeki engellerin kaldırılması için çözüm olabilecek düşüncelerini cemiyet üyelerine anlatı.

Yılmaz, her alandaki sorun ve problemlere İslami referansları kendilerine baz alarak çözeceklerini ifade ederek, bu tür ziyaret programlarının devam edeceğini belirti. Yılmaz son olarak şu ifadeleri kaydetti : "Tüm kesimlerin öneri ve düşüncelerini almak hareketi geniş katılımlı bir yapıya kavuşturmaya çalışacağız. Bu konuda cemiyet yetkilileri ve üyelerine düşüncelerimizi aktarma fırsatını bulduk, onlarda hareketin bu projesini çok olumlu karşıladılar ve Mustazaflar Hareketi`nin halkımıza hayırlara vesile olması" temennisinde bulundular.
 
(Osman İçli-İLKHA)