DİYARBAKIR - Yapılan sertifika törenine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Vehbi Kılıç ve Dr. Ekrem Demirtaş, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdür Onur Börtüçene ve Toplum Ruh Sağlığı uzmanı Naim Kopan katıldı.


Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezin` de toplam olarak 160 hasta tedavi görmektedir. Merkezde 1 Psikiyatri, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Psikolog, 3 Hemşire, 1 Tıbbi Sekreter, 2 Hizmetli, 1 Güvenlik elemanı görev yapmaktadır.


Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezin bünyesinde birçok etkinlikte yapılmaktadır. Yapılan etkinlikler arasında TRSM Atölyelerinin Dönem Sonu ve Grup Terapisinin Sertifikasyonu Etkinliği, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmetleri çerçevesinde hastalarla yapılan 15 haftalık psikoeğitim grup oturumunun sonlandırılması ile hastalara sertifikalar verildi.


Hasta ve ailelerinin almış oldukları sertifikalar hastaları ve ailelerini çok sevindirirken, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ve Toplum Ruh Sağlığı sorumlu hekimi Psikiyatri Dr. Ayfer Apaçık hastalara sertifikalarını verdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)