VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi senato kararıyla depremzede üniversite öğrencilerinden harcını zamanında yatıramadığı için ders kaydı yaptıramayanlar için daha önce iki defa ek süre kararı çıkarmıştı. Ek süreye rağmen harcını yatıramayan iki öğrencinin başvurusu üzerine süre, 9 Temmuz mesai bitimine kadar bir kez daha uzatıldı.

 

Üniversite yönetimi, yaşanan depremlerin ardından üniversite öğrencilerinin ekonomik durumunun göz önünde bulundurularak harçlarının alınmaması talebiyle ilgili kurumlara başvurmuş, ancak olumsuz cevap almıştı.

 

Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları deprem psikolojisini ve ekonomik durumunu göz önünde bulunduran üniversite yönetimi harç yatırma süresini iki defa uzatmıştı.

 

Her iki süre uzatımına rağmen harcını yatıramayan öğrencilerden iki kişinin başvurusunu değerlendiren senato, süreyi bugün mesai bitimine kadar uzatma kararı aldı.

 

İlgili kararı internet aracılığıyla duyuran üniversite yönetimi, öğrencilerden gelen taleplere karşı duyarlılığını da göstermiş oldu.

 

Söz konusu duyuruda şöyle denildi:
\"Öğrenci Selim TAŞKIN ile Cengiz AKAY`ın, ders kaydı ve kayıt yenileme süresi hususundaki 02.07.2012 tarihli dilekçesi görüşüldü.
Üniversite Senato kararları ile Yoğunlaştırılmış Eğitim-Öğretim Programı (YEP) kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören ve zamanında harç yatırmayıp, kayıt yaptıramayan tüm öğrencilerin (önlisans, lisans, yüksek lisans), harçlarını yatırmaları ve ders kayıtlarını yapmaları amacıyla ek süre tanınmasına karar verilmişti. Ancak öğrencilerden gelen talepler nedeniyle kayıt süresinin 09 Temmuz 2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yeniden uzatılmasının kabulüne oy birliği ile karar verildi.\" (Mahmut Aytekin-İLKHA)