BİNGÖL - Geçtiğimiz haftalarda izne ayrılan Aile Hekimi Uzmanı`ndan sonra Dâhiliye Uzmanı`nın da kısa bir süreliğine izne ayrılması üzerine Genç Devlet Hastanesi`ndeki doktor yetersizliği kendini göstermeye başladı.

Hastaneye giden hasta ve hasta yakınlarının tepkisi günden güne artarken, Sağlık İl Müdürlüğü`nün konuya herhangi bir çözüm arayışına girmemesi vatandaşları çileden çıkardı.

Genç Devlet Hastanesi`ndeki doktor yetersizliğinden dolayı hastaneye giden hastalar tedavi olamıyor. Çoğu hasta uzaman doktor yetersizliğinden dolayı acilde muayene olup gerekli tedavilerini ertelemek zorunda kalıyor.

İlçede yaşanan sağlık sorununun yetkililer tarafından görmezlikten gelinmesi ya da yeterince ilgilenilmediği için vatandaşların tepkisine neden oluyor. 35 bin nüfuslu bir ilçede doktor yetersizliğinin zirveye çıktığı bu günlerde siyasilerin ve bürokratların ilgisizliği ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Tedavi olmak için Bingöl`e gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, bu kadar ilgisizliğin de kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyerek, yetkilileri göreve davet ettiler. (Nihat Kanat - İLKHA)