BATMAN - Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman TPAO yeni Bölge Müdürü Gökhan Akın`ı makamında ziyaret etti. TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, Rektör Uluçam`ı kapıda karşıladı.

TPAO`dan yeni kampüs alanı için geçici elektrik enerjisi talebinde bulunan Uluçam, \"Fen- Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik- Mimarlık Fakülteleri 2012-2013 eğitim öğretim yılını yeni kampüste açacaklar. Bu fakülteleri kazanan öğrencilerimiz yeni kampüste eğitim görecekler. Yeni kampüsümüzün enerji sorunu bulunuyor\" dedi.

Geçici olarak TPAO`dan bu sorunun çözümü için destek talep ettiklerini isteyen Uluçam, \"100 lojman, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Merkezi kafeterya, Kozluk Meslek Yüksekokulu`nun yanı sıra Enerji nakil hattı işini de TOKİ` ye devrettik. Bu yıl taşınacağımızdan yeni kampüsün enerji sorununu TPAO`ya ait sahalardaki enerji nakil hatlarından karşılayarak çözmek istiyoruz. Bu nedenle üniversite olarak TPAO`nun sahalarındaki enerji nakil hatlarından geçici olarak enerji talep ediyoruz\" şeklinde konuştu.

TPAO Batman Bölge Müdürü Akın, her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirterek, üniversitenin Kuyubaşı yerleşkesindeki enerji sorununu çözmek için destek sunacaklarını söyledi. (Fatih Akgül-İLKHA)