BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 09 Temmuz 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.com; `Çocuğun Ölümü BTO ile Yerel Basını Karşı Karşıya Getirdi`
Batman Tabip Odası, 2 yaşındaki çocuğunun yanlış iğne sonucu öldüğü iddialarını haber yapan basını araştırma yapmadan haber yapmakla ve sorumlu dil kullanmamakla suçladı. Yerel basın da olayı araştırıp haber yaptıklarını belirterek, tabip odasının gazeteleri hedef gösterdiğini belirttiler.

`Batman-Ereğli Gönül Köprüsü`
Zonguldak Ereğli Özel Yıldırım İzmirlioğlu ilköğretim Okulu`nun daveti üzerine Batman Petrol İlköğretim Okulu`nun öğretmen ve idarecilerini Ereğli`de ağırlanarak kardeşlik gönül köprüsü kuruldu.

Batman Pusula Gazetesi; `Hasankeyf`te \"Büyük Atlama
Doğa Derneği nehirler, göller ve denizler için bir araya gelerek suyla ilgili yapılan yanlışlıklara dikkat çekmek için Hasankeyf`te \"Büyük Atlama\" eylemi yaptı.

`El Kaide Operasyonunda 5 Tutuklama`
Batman merkezli olarak Gaziantep ve Mardin`de El Kaide iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 5`i tutuklandı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Hanefi Camisine Ek Bina`
Batman Ulu Camii içerisinde bulunan Hanefi Camisi yeni ek binasıyla kadın ve erkeklerin ayrı oldukları bölümlerle hizmete girdi.

`1,5 Kilo Esrar Ele Geçirildi`
Batman`da bir otomobilde yapılan aramada toplam ağırlığı 1 kilo 565 gram gelen esrar maddesi ele geçirildi.

Batman Medya Gazetesi; `Tatil Yolunda Kaza`
Aşırı sıcaklar nedeniyle serin bölge olan Bitlis`in Tatvan ilçesine giden Batmanlı aile, Ahlat-Adilcevaz yolunda kaza yaptı.

`Part Dönemine Ait Sanduka Mezar`
Oymataş Köyü yakınlarında yapılan arkeolojik kazılarda, Part dönemine ait sanduka mezarlar bulundu.

Batman Gazetesi; `Feci Kaza 4 Ölü 3 Yaralı`
Kaza`da 2`si Batmanlı 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bitlis`in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri arasında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

`Sınav Çetesi Gözaltında...`
Aralarında Batman`ın da bulunduğu 8 ilde yürütülen operasyonlarda \"sınav çetesi\" iddiasıyla 40 kişi gözaltına alındı.

Batman Postası; `Nehirler Özgür Aksın Diye`
Hasankeyf`te özgür nehirler için dünyanın birçok merkezinde aynı anda gerçekleştirilen \"Büyük Atlama` etkinliği yapıldı. Nehir kenarında yün yıkayan kadınlarda pankartla eyleme destek verdi.

`7 Kilogram Esrar Ele Geçirildi`
Batman`da KOM ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 7 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Batman Barış Gazetesi; `Tatil Yerine Tadilatta`
Sason İlçesine bağlı Dörtbölük Yakabağ Mezrası İlköğretim Okulunda görevli iki öğretmen, meslektaşları tatilde iken onlar ise görev yaptıkları okulda gönüllü olarak çalışıyorlar.

`Cezaevleri Boşalıyor!`
Batman M Tipi Kapalı Cezaevinden önce 46 kişi ve bu hafta içinde de 60 civarında hükümlü, Siirt açık cezaevine gönderilip ardından hemen tahliye edilecekler.

Batman Umut Gazetesi; `El Kaide Operasyonunda 5 Tutuklama`
Batman merkezli olarak Gaziantep ve Mardin`de El Kaide iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 5`i tutuklandı.

`Yeni Kampüse Taşınma Başladı`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yeni kampüs alanında birtakım incelemelerde bulundu. Yol yapım çalışmalarını yerinde gören Prof. Dr. Uluçam kampüs alanının giriş kapısı için beraberindeki heyetle birlikte yer tespitinde bulundu.

Batman Duruş Gazetesi; `Batman`a Onkoloji Şart`
Batman`da, kanser hastaları başka illere gitmek zorunda kalıyorlar. Hızla artan kanser vakaları nedeniyle onkoloji ünitesinin en kısa zamanda Batman`a kazanılması için çalışmaların başlatılması gerektiğini belirten kanser hastaları, başka illere gitmekten bıktıklarını söylediler.

Batman Doğuş Gazetesi; `Sınav Çetesi Çökertildi`
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından aralarında Batman ın da bulunduğu 8 ilde düzenlenen operasyonda, joker tabir ettikleri kişileri para karşılığında başka kişilerin yerine sınava sokan suç örgütü çökertildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Gel De Kokuya Dayan!`
Kentin gözde semtlerinden GAP`ta besicilere ait ahırlardaki tezek kokusu, semt sakinlerine nefes aldırtmıyor. (M.Sait Çelik - İLKHA)