VAN- 27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanında \"Ahde Vefa Mitingi\"nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi, sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerine hareketin amacını ve nelerin yapılabileceğini anlatmaya devam ediyor. Kapatılan Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Avukat M. Mehdi Oğuz ve Başkan Yardımcısı Avukat Rasim Saygın da Van`daki bazı sivil toplum kuruluşlarının üye yöneticilerine yönelik Mustazaflar Hareketi hususunda bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı.

Van Köyleri Dayanışma Derneği`nde (Köy-Der) yapılan toplantıya bazı dernek üye ve yöneticileri katıldı. Mustazaflar hareketi hususunda üye ve yöneticileri bilgilendiren avukat Mehdi Oğuz, amaçlarının \"i`lây-ı Kelimetullah\" olduğunun altını çizerek \" cumhuriyet tarihi boyunca bu halkın dini ve kimliği yok sayıldı. Âlimlerimiz darağacına çekildi. Böylece halkı ifsat etmeye çalıştılar. Şeyh Said ve birçok âlim toplumun ifsat edilmesinin önüne geçmeye çalıştı.\" ifadelerini kullandı.

Temel hedeflerinden birinin de halka İslam`ın güzelliklerini götürmek olduğunu söyleyen Oğuz, İslam`a hizmet etmeyi şiar edindiklerini, Müslümanların her alanda seslerini duyurmak için çaba göstereceklerini belirtti.

Toplantıda dernek üye ve yöneticilerinin Mustazaflar Hareketi konusunda görüşlerini alan Oğuz, daha sonra üye ve yöneticilerden gelen soruları cevapladı. (Fırat Arslan-Mahmut Aytekin - İLKHA)