DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde dün akşam saat 19.00 sıralarında Akpınar Mah,15.Caddede bulunan Ferhan Çeyiz adlı işyerinde, kendisine hamilelik süsü vererek çarşaflı bir şekilde hırsızlık yapan üç kadın, işyeri sahibinin takibi sonucu yakayı ele verdi.

Ferhan Çeyiz sahibi Mizbeh Korkmaz, kendisinin dükkânda olduğu esnada çarşaflı kadının kendisine hamilelik süsü vererek işyerinden çıktığını sonra hemen geri geldiğini, ancak bu kez karnındaki şişkinliğin olmadığını görünce kadından şüphelendiğini belirti. Mizbah Korkmaz, kadına bir şeyler çaldığını söylediğinde ise çarşaf giymiş kadının yeni çalmış olduğu bir top tül perdeyi çarşafın altında çıkararak yerine bıraktığını ifade etti.

Mizbah Korkmaz, kadının tül perdeyi bıraktıktan sonra işyeri kapısını kapadığını söyleyerek hırsızlık olayını şöyle anlattı: \" İçerideki kadınlarla birlikte hırsızlık yapan üçüncü kadının dışarıda olduğunu fark edince hemen dışarıya çıkarak onu da içeriye getirdim. Bu sırada hırsızlar bana yalvarmaya başladılar. Kendilerini bırakmasını ve polise teslim etmememi istediler. Çarşaf giymiş hırsız kadın düşmanlarının olduğunu onlara karşı rezil olacaklarını bildirerek, çaldıkları eşyanın karşılığı olarak 500 lira masaya koydular.\"

Daha sonra polise haber vererek üç kadını da polise teslim ettiğini ifade eden Mizbah Korkmaz, hırsızlık yapan kadınların N.G (46), Erzurum doğumlu, G.B (44) ve Diyarbakır doğumlu R.K (37) olduğunu söyledi.

Korkmaz, hırsızlık yapan kadınların emniyetteki ifadelerinde susma hakkını kullandıklarını ve avukat istediklerini belirterek, şunları ekledi: \" Bu üç kadın gözaltındayken 70 yaşlarında sakallı bir şahsın evimize gelip kadınlardan davacı olmamamı istedi. Sonra bu son durumu da polise haber verince polis gidip o yaşlı adamı ve bindiği 21 EL 165 plaklı araç sürücüsünü de gözaltına aldı.\"

Çalınan malın parasal değerinin 600 lira olduğunu belirten Korkmaz, çarşaf giyerek hırsızlık yapan kadınların, diğer çarşaflı kadınları rencide ettikleri için eşinin, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini sözlerine ekledi. (Hasan Gündüz - İLKHA)