VAN - Van`da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

VAN OLAY: Hırsızlar Vanlı Esnafı Canından Bezdirdi
Van`da 1 hafta içinde 10`a yakın işyerine giren hırsızlar esnafı canından bezdirirken vatandaşlar, önüne geçilemediği takdirde hırsızlık olaylarının giderek artacağından endişe ediyor. Geçtiğimiz haftalarda bir giyim mağazasına giren hırsızların 40 bin TL kadar eşya çalmasından sonra son 1 hafta içinde 10`a yakın işyeri daha hırsızlar tarafından soyuldu.

Sahte Paralar Piyasada Cirit Atıyor
Van`da 50 ve 100 TL`lik sahte banknotların piyasada adeta cirit attığını belirten Van esnafı vatandaşların dikkatli olmalarını istiyor. Van piyasasına birkaç haftadır sahte ellilik ve yüzlük banknotların sürüldüğünü söyleyen esnaf, bu konuda esnafı daha dikkatli olmaya çağırdı.

Sabır-Der Futbol Turnuvası Başladı
Okulların kapanmasıyla yaz seminerlerini başlatan Van Sabır-Der seminerlerine katılan gençler için futbol turnuvası düzenledi. Kurulduğu günde bu yana gençlerin maddi ve manevi yönünde gelişmesine katkıda bulunan Van Sabır Eğitim ve Yardımlaşma Derneği yaz seminerleri kapsamında düzenlediği `Sabır-Der Futbol Turnuvası`nı başlattı.

BÖLGE GAZETESİ: Başarılı 40 öğrenci Ankara`yı gezdi
Van`ın Başkale ilçedeki farklı okullarda okuyan başarılı 40 öğrenci, 5 günlük ziyaret kapsamında Ankara`yı gezdiler.

MHP 2. Olağan Genel Kurul Kongresini Yaptı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanlığı`nın 2. Olağan Genel Kongresi yapıldı.

GAZETE VAN: Van`da Projeni Getir Evini Yaptır Dönemi
Başkent Ankara`da Başbakanlık binasında AK Parti Van Milletvekilleri kabul eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van`ın sorunları ile yakından ilgilendi. Van`ın Özalp İlçesindeki Bir Binbaşı Beylik

Tabancasıyla İntihar Girişiminde Bulundu

Edinilen bilgiye göre, olay, dün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erhan Durukan Kışlası`nda intihara kalkışan ve kafasına bir el ateş eden Binbaşı F.A kanlar içinde yere yığıldı.

VAN HABER: Makam Şoförüne Sarı Basın Kartı
Evet sonunda bu da oldu. İnternet Medyasını Basın Kuruluşu saymayan Basın Yayın Enformasyon, Genel Müdürün şoförüne \"sürekli basın kartı\" verdi...

Van`da `Yapılarda Güçlendirme` Nasıl Olmalıdır?
\"Deprem Ülkesi\" gerçekliğinin kabul gördüğü Türkiye`de yaşanan depremler, Ülke genelinde olduğu gibi Ekim ve Kasım aylarında iki büyük deprem ve ardında binlerce artçı sarsıntı yaşayan ilimizde yapıda kalite sorununu da gün yüzüne çıkardı.

VAN SESİ: Yüzme Havuzuna Molotoflu Saldırı
Van`da, kimliği belirsiz üç kişi tarafından olimpik yüzme havuzuna molotofkokteyli saldırı düzenlendi.

Türk Yıldızları`ndan Muhteşem Gösteri
3.Van Denizi Su Sporları Festivali etkinleri kapsamında bir gösteri yapan Türk Yıldızları, 7`den 70`e herkes tarafından büyük beğeni aldı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)