Bu yetmezmiş gibi insanlar ailelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki illere sürgün ediliyor . Diyarbakır D Tipi ve Mardin E Tipi Cezaevinden 29 Hizbullah Hükümlüsü Sivas ve Tokat’a sürgün edildi.

Abdusselam Güneş /Doğruhaber

Cezaevlerinde yaşanan sevk zulmü devam ediyor. Şanlıurfa Cezaevi’nde çıkan yangında 13 kişinin yanarak hayatını kaybetmesi olayı tazeliğini korurken Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden 18, Mardin E Tipi Cezaevi’nden de 11 Hizbullah hükümlüsü ailelerinden yüzlerce kilometre uzaklıktaki Sivas ve Tokat’a sürgün edildi. Cezaevlerindeki doluluk oranının yüzde 110’a ulaştığı Türkiye’de, sürgünler, doluluk gerekçesiyle yapılıyor. Daha önce de birçok Hizbullah hükümlüsü, ailelerinde yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan Bayburt, Sivas, Erzurum, Trabzon, Tokat ve Bolu’ya sürgün edilmişti. Sevklere tepki gösteren aileler, yapılan bu sürgünlerle hem kendilerinin hem de cezaevindeki sevdiklerinin cezalandırıldığını belirtti. Adalet Bakanlığı ise, yapılan tüm çağrılara rağmen bu uygulamalarından vazgeçmiyor. İşte son sürgünlerle ailelerinde yüzlerce kilometre uzaklıktaki illere sürgün edilen Hizbullah mahkumlarının isimleri ve sürgün edildikleri cezaevleri:

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden Sivas Cezaevine sevki çıkan 10 mahkum:

Tarık Ateş, Recep Oğuz, Ersal Özkılıç, Osman Aktaş, Hacı Halis …,  Abdulkuddus Yalçın, Naci Asena, M.Salih Pusmak, Sami Özer ve Kamuran Tuncer.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tokat Cezaevi’ne sevki çıkan 8 mahkum:

Bedri Salamboğa, M.Salih Salamboğa, Misbah Sayan, Şehmus Uğur, Nihat Buldan, İbrahim Görceğiz, Emin Sabaz ve Şakir Kaçmaz.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tokat Cezaevi’ne sevki çıkan 11 mahkum:

Sabri Çeçen, Seyfettin Kınay, Murat Salur, Aziz Keskin, Guro Adem, Mustafa Yaşar, Aydın Dağlı, Abdullatif Pamuk, Salih Akay, İbrahim Halil Bayol ve Halil Akyo