GAZİANTEP - Gaziantep yerel basınında 28 Haziran 2012 Perşembe günü öne çıkan haber özetleri Şöyle:

 

Ayıntab Gazetesi: Şirketlerimiz Yabancılaşıyor
Türkiye`nin önde gelen yabancı şirketleri yabancı şirketler tarafından satın alınıyor.

 

\"Gaziantep Mutfağı Türkiye`nin En Zengin Mutfağı Olarak Tespit Edilmiştir\"
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep mutfağını kurumsallaştırıp kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen `Gastronomi Turizmi`ni geliştirmeyi hedefleyen bir yemek kitabı çıkardı.

 

Hakimiyet Gazetesi: \"Maşa Olmayalım\"
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye`nin, Suriye konusunda tuzağa düşmemesi gerektiğini söyledi. Aslan, komşu ülke Suriye`yle yaşanan sorunlardan dolayı sadece kent esnafının yılda 1 milyar 200 milyon dolar kaybının olacağına dikkat çekti.

 

Sıcak havada Yangın Uyarısı
Büyükşehir Belediye İtfaiye daire başkanı Ömer Yalım, havaların ani ısınması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

 

Güneş Gazetesi: Kaliteli Göç Aldık
Hür Sanayi İşadamları Derneği Başkanlığı görevine (HÜRSİAD), TUSKON Başkan Yardımcılığı ve GÜNSİAF Başkanlığı da eklenen Kasım Fincan, Gaziantep`in gelişiminde göçün büyük etkisinin olduğunu belirterek, \"Gaziantep kaliteli göç aldı. Göçle gelen insanlar yatırım ve üretim yaptı, Gaziantep`i hep birlikte kalkındırdık. Yani göç Gaziantep için şans oldu\" dedi.

 

Rektörlük İçin Ter Döküyorlar
Gaziantep Üniversitesi`nde 14 Haziran`da yapılan seçimlerde aday olan rektör adayları YÖK`ün huzuruna çıkıyor. YÖK 20 üniversitenin rektör adaylarını belirleyerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e 3`er ismi bildirecek.

 

Olay Gazetesi: Her Mahalleye Sosyal Tesis
Sosyal Tesisi olmayan mahalle kalmayacak sözü ile çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Sam Mahallesinde yapımı devam eden sosyal tesiste incelemelerde bulundu.

 

Mezuniyet Coşkusu
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gaziantep Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu`ndan mezun olan 4 bin öğrenci, Amfi Tiyatro`da düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

 

Telgraf Gazetesi: Minibüsçülere Müjde
Minibüs esnafının ayakta yolcu alma yasağı kalkıyor. Minibüsler de, belediye ve halk otobüsleri, tramvaylar gibi ayakta yolcu alabilecek.

 

Zafer Gazetesi: Açıktan Satılan Kanatlı Tehlike
\"Tavuk Etinde Şok Kampanya\" adı altında satılan bu tavuk etlerinin, hiçbir ambalaja konulmaması ve açıkta satılması, insan sağlığını da tehdit ediyor. Gıda zehirlenmelerinin büyük çoğunluğunun bozulmuş tavuk etinden kaynaklandığı bir ortamda tavuk etlerinin bu şekilde satılması tepkide topluyor.

 

Gaziantep27 Gazetesi: Boşanmalara Mahkeme Yetmiyor
Avukat Seyhan Fesli, Gaziantep`teki boşanma oranlarının yeni bir aile mahkemesi açılacak kadar çoğaldığını söyledi. Şehrin farklı kültürleri içinde barındırması sonucu evlilik ve boşanma durumlarında farklı sonuçlar ortaya çıkmaya başladığını belirten Fesli, geniş aile anlayışının giderek kaybolduğunu vurguladı.

 

Kale Cuma Günü Ziyarete Açılıyor
Kale en kısa zamanda aydınlatılacak, Panorama Müzesinden tepeye çıkış sağlanacak, Kalenin tepesine Cafe yapılacak, Çöken bölüm Kasım ayında tamir edilecek. (Şefik Mert - İLKHA)