VAN - Van`da yaşanan depremlerin üzerinde 8 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen ağırdan alınan yıkım çalışmaları vatandaşı canından bezdirirken, vatandaş yıkımların su kullanılmadan yapıldığından tezgâhlarını açamadıklarını ifade ederek, yıkımların günlerce devam etmesinin ise müşterilerinin kaçırmasına sebep olduğunu belirttiler.

 

\"Yıkımlar Başladığından Beri Biz Bunları Dile Getiriyoruz Ancak Dikkate Alan Yok\"
Herhangi bir önlem alınmadan yıkım yapılmasına tepki gösteren esnaftan Burhan Yaşar, \"Yıkımlar özel şirketlere veriliyor. Şirketler de işin kolayına kaçarak binaları su kullanmadan yıkıyorlar bu da çevrede toz bulutları oluşmasına sebep oluyor. Olması gereken ise su kullanılarak tozun çıkmasını engellemeleridir. Yıkımlar başladığından biz bunları dile getirmemize rağmen dikkate alınmıyor. Burada gün boyunca devam eden yıkımlardan dolayı hem dışarıya malzeme bırakamıyoruz hem de kapılarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Bir gün olsa idare edilir ancak bunun haftalarca devam etmesi bizleri mağdur ediyor\" dedi.

 

\"Yıkım Yapılan Binaların Çevresinde Güvenlik Önlemleri Alınmıyor\" Aynı yerde işyeri olan Ümit Sırma ise günlerdir devam eden yıkım çalışması ve tozdan iş yapamadıklarını ifade ederek, \"Günlerdir bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Kendilerine söylediğimizde su kullandıklarını ve buna rağmen toz çıktığını söylüyorlar. Ancak bir gün tek su kullandılar o da formalite icabı çok az kullanıldığı için aynı toz çıktı. Bizler müşterimizi bırakmış toz içinde kalmış malzememizi temizlemeye çalışıyoruz. Bir haftaya yakındır başlamışlar. Bu gün de ara vermişler ne zaman bitecek merak ediyoruz\" şeklinde konuştu.
Duyarlı vatandaşlar ayrıca önceki tatsız olayların tekrarlanmaması için yıkım çalışması yapan firmalarda güvenlik önlemleri almalarını istedi. (Murat Dalgın - İLKHA)