BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 28 Haziran 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; `Minibüsçülerde Yolcularda Şikayetçi`
Hem kendilerinin hem de vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen Batmanlı minibüs şoförleri, sorunların olduğunu ve kimsenin ilgilenmediğinden yakınırken, yolcular da çok yolcu almalarından dolayı minibüsçülerden şikayetçi…

 

`Batman`da Kaza; 4 Yaralı`
Batman-Diyarbakır karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Haşerelerle Mücadele Edecek`
Sivrisinek ve haşerelerle mücadele kapsamında 2 şoförlü 4X4 pikap kiralaması hizmet alımı dün gerçekleştirildi.

 

`Pasaport Çıkartacakların Dikkatine!`
Pasaport işlemlerinde gecikme yaşanabileceğinden seyahate çıkanların 2 (iki) ay öncesinden işlemlerini yaptırmaları istendi.

 

Batman Medya Gazetesi; `Deprem Riskine Karşı Ortak Hareket`
Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile TMMOB JMO Batman İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği `Batman`ın Jeolojik Sorunları Ve Çözümleri Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı.

 

`Kürt Avı`nı Kabul Etmiyoruz`
KESK Batman Şubeler Platformu Üyelerinin önceki gün yapılan operasyona tepkileri sürüyor.

 

Batman Gazetesi; `Biçerdöver Kontrolleri Başladı`
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hububat hasadında kullanılan biçerdöverlerin kontrollerine başladı.

`Sıcaklar Kızılay`ı Vurdu`
Sıcakların yükselmesinin ardından kan bağışlarında azalma olduğunu söyleyen Kızılay kan merkezi sorumlusu Dr. Cihan Önder, üç gün süreyle Kızılay TIR`ının Turgut Özal Bulvarı Yılmaz Güney sineması önünde kan kampanyası yürüteceklerini belirtti.

Batman Postası; `Doktorun İlaçları mı Öldürdü?`
Çay Mahallesinde ikamet eden Ekin ailesinin 2 yaşındaki kız çocukları, 7 Nolu Aile Sağlık Merkezi`nde doktorların verdiği ilaçları kullandıktan kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiği iddia edildi.

`Adalet Bakanlığı`ndan Alınmıştı`
Batman`ın en gözde yerinde bulunan ve en değerli arsa olarak nitelendirilen Valiliğin karşısındaki yıkılan Adliye eski lojmanlarının 3 dönümlük yeri sahipleri tarafından satışa çıkarıldı.

Batman Pusula Gazetesi; `2 Yaşındaki Çocuğa Yapılan İğnenin Öldürdüğü İddia Edildi`
Grip hastalığı şüphesi ile Batman Çay Mahallesinde bulunan 7 Nolu Sağlık ocağına Zübeyde Erek tarafından getirilen 2 yaşındaki A.E sağlık ocağı personeli tarafından yapılan iğnenin ardından kısa sonra hayatını kaybettiği iddia edildi.

 

`Bağcılık Uzmanları Batman`da İncelemede Bulundu`
Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) faaliyetlerini incelemek amacıyla, bahçe ve bağcılık uzmanları Batman`da DBSKP eğitim faaliyetleri kapsamında tesis edilen bağlarda incelemelerde bulundular.

 

Batman Barış Gazetesi; `Bal ve Ceviz`de Şok!`
Bal ve cevizleri ile ünlü olan Sason ilçesi, bu yıl çiçeklerin açmaması yüzünden bal üretimini gerçekleştiremedi.

 

`Tespih Meraklıları 20 Yıldır Aynı Mekanda`
Tespih meraklılarının buluşma noktası konumunda bulunan Bereket Kıraathanesi`ndeki masalar, iskambil oyunlarına değil, tespih alım satımındaki pazarlıklara sahne oluyor.

 

Batman Umut Gazetesi; `Minibüsçüler de Yolcular da Şikayetçi`
Hem kendilerinin hem de vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen Batmanlı Minibüs şoförleri sorunların olduğunu ve kimsenin ilgilenmediğinden yakınırken, yolcularda çok yolcu almalarından dolayı minibüsçülerden şikâyetçi.

 

`Çalıştayın Sonuç Bildirisi Açıklandı`
Batman Üniversitesi, TMMOB ve JMO`nun organizasyonlarıyla Batman`ın Jeolojik Sorunları ve Çözümleri Çalıştayının sonuç bildirisi açıklandı.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Uzmanlar Batman`da Üzüm Bağlarını İnceledi`
Hasankeyf İlçesi Üçyol (Dıfné) Köyü`nde sulamaya açılacak alanlardaki tarımsal faaliyetlere yönelik stratejilerin belirlenmesi ve Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) faaliyetlerini incelemek amacıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam ile Cengiz Özer Batman`a geldi.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Müfettişler İşçinin Mesailerini Kurcalıyor`
Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, TPAO`da incelemelerde bulunan müfettişlerin kurumda araştırmalar yapması gerekirken, canıyla kanıyla çalışan işçilerin vardiyalarıyla uğraştıklarını söyledi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Bulvarda Yayalar Rahatlayacak`
Yeni vizyon çalışmaları kapsamında Belediye`nin hayata geçirdiği Turgut Özal Bulvarı`nda yayalar rahat nefes alacak. (Veysi Rüzgar - İLKHA)