HABER MRK - Avrupa`da bulunan 80`den fazla Hukuk Okulu`nun katılımı ile 1995`te Leuven`de kurulan ve şu anda yapısında 300`e yakın Hukuk Fakültesini bulunduran Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA), Avrupa genelinde hukuk eğitiminde reform sağlamayı hedefliyor.

 

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu`nun Başkan Yardımcılığını üstlendiği ELFA`nın İstanbul`da ikinci kez düzenlediği Yönetim Kurulu Toplantısı`nın ardından \"Avrupa Sözleşmeler Hukuku, Uluslararası Hukuk açısından Kıbrıs Konusu, AB de Yargı Düzeni\" isimli bir panel düzenlendi.

 

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve ELFA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu liderliğinde düzenlenen ve açılış konuşmasını Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç`ın gerçekleştirdiği panelde Avrupa`da tanınan hukuk profesörleri yer aldı.

 

Avrupa`daki hukuk eğitiminin daha iyiye gitmesi üzere gerçekleştirdikleri çalışmaların aktarıldığı panelde Avrupa Sözleşmeler Hukuku, Hukuk Eğitimi ve Karşılaşılan Sorunlar gibi konularda ülkeler arasında fikir alışverişi sağlandı.

 

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu konu ile ilgili olarak: \"Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak hukuk eğitimi konusunda dünyadaki son gelişmeleri ve araştırmaları takip ediyoruz. Türkiye`deki bilgi birikimini yabancı öğrencilere ve öğretim üyelerine aktardığımız gibi bizler de yurtdışındaki iyi örnekleri kendi yapımıza katıyoruz. Uluslararası kuruluşlardaki aktif rollerimiz aracılığı ile edindiğimiz bu bilgi birikimini öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize aktarmanın yanısıra bu sayede hukuk sisteminin etkin şekilde gelişmesinde de öncülük etmeyi hedeflemekteyiz\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)