Camilerde ve Kur’an Kurslarında yaz tatili münasebetiyle başlayan kurslara hakkında açıklama yapan Samsun DİN BİR DER Şube Başkanı Cemal Özdemir, öncelikle çocukların Cami ve Kur’anla buluşmasının önemine dikkat çekti.

Özdemir, “Çocuklarımız bizlere Rabbimizin birer emanetidirler.Bu emanetin ne anlama geldiğini en iyi bilenler de Din gönüllüsü olan meslektaşlarımız, yani Diyanet Teşkilatının fedakarca çalışanlarıdır. Bu nedenle yaz tatilinden doğan bir fırsatla camilerimizi dolduran çocuklarımız camiyle, Kur’an’la ve İmamla tanışacak ve buluşacaktır.Bu buluşma ve tanışma çocuğun beklide ömür boyu hayatının şekillenmesinde etkili olacaktır.Günümüz dünya şartlarında tüm kötülüklerin kıskacında ve baskısında bulunan çocuklarımıza bu manada sahip çıkmak zaten sorumluluğuzdur.Tüm meslektaşlarımızın bu şuurla çocuklarımıza bir anne ve baba şefkatiyle ilgileneceklerinden emin olduğumu belirtmek isterim.” diye konuştu.

DİN BİR DER Samsun Şube Başkanı Cemal Özdemir açıklamasına şöyle devam etti: “Biz bu şevk ve heyecan ile çalışırken velilerimize de büyük görevler düşmektedir. Okula gönderirken gösterdikleri hassasiyeti Kur’an öğrenmeye giderken de göstermesi zaten üzerlerinde dini bir sorumluluktur. Bir Müslüman anne baba çocuğunu Müslümancı yetiştirmek mecburiyetindedir. Bu nedenle elbirliği içinde olarak çocuklarımızı tüm kötü alışkanlıklara düşmelerinden koruyabiliriz. Aksi takdirde dinini öğrenmeyen ve şuurlu bir Müslüman olarak yetişmeyen bir nesil hepimize bedeli ağır olan faturalar ödetebilir.”