Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, bugün Balkanlar ziyaretinin ilk durağı Yunanistan`ı ziyaret edecek. Marjinal ve aşırı milliyetçi internet siteleri ve gruplar, bugün ve yarın Batı Trakya`da temaslarda bulunacak Bahçeli`yi hedef alan hakaret ve tehdit mesajları gönderdi.

Bahçeli, 27 Haziran - 02 Temmuz 2012 tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan`da bölge halkı ile bir araya gelecek. MHP lideri Bahçeli`nin bugün başlayan Batı Trakya ziyaretine 15 kişilik bir heyetin eşlik ettiği öğrenilirken, gezi, Yunan aşırı milliyetçi gruplarını kızdırdı.

MHP Genel Başkanı`nın hedef alınan haberler internete düşerken, Bahçeli, Edirne`den karayolu ile yaklaşık 10 yıl Osmanlı İmparatorluğu`na geçici başkentlik yapan Meriç İli Dimetoka şehrine hareket edecek. Bahçeli, saat 11.30 sularında Büyük Derbent köyüne geçecek. MHP heyeti, 700 kişilik nüfusuyla Dedeağaç İli`ne bağlı en büyük Müslüman Türk azınlık köyü olan Büyük Derbent`te hem kahve içecek hem de halkla sohbet edecek.

Aşırı sağcı siteler, Bahçeli`nin programını yayınlayarak protesto eyleminde bulunmak için yandaşlarını Büyük Derbent`e toplanmaya çağırdı. Ziyaret sırasından herhangi bir gerginlik yaşanmaması için Yunan polisinin aşırı gruplara göz açtırması beklenmiyor.

Fanatik grupların internette yayınladıkları yazılarda, “Bozkurtların Lideri-İsaak`ın katilleri Yunan Devleti`nin izniyle bugün Trakya`da!”, “Trakya`da çok kan akacak!”, “Trakya`nın bütün aşırı uç halkı, kendisini yakıştığı şekilde balta-barut ve ateşle karşılayacaktır.” şeklinde ağır hakaret içeren tehdit ifadelerine yer verildi.

Meriç İli`nde Dimetoka ve Büyük Derbent`in ardından Gümülcine bölgesine geçecek olan Bahçeli, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın iki defa ziyaret ettiği Kozlukebir köyünü ziyaret edecek.

Türkiye`nin Gümülcine Başkonsolosluğu`nu ziyaret edecek Bahçeli, şehir turu yapacak. Bahçeli`nin azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelmesi bekleniyor. İskeçe ilinde de temaslarda bulounacak MHP lideri, yarın da Kavala ve Selanik ziyaretinin ardından Yunanistan gezisini tamamlayacak.