Çalışmalar bittiğinde kamuoyuna açıklanacağını belirten Bozdağ, özel yetkili mahkemelerle ilgili çalışmanın üçüncü yargı paketinde yer aldığını ifade etti.

`Hükümet Sistemi Arayışı Sempozyumu`na gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bozdağ, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan özel yetkili mahkemeler konusundaki değişiklikler konusunda, kendisinin herhangi bir beyanatının olmadığını söyledi. Haberde, nedense kendi fotoğrafının kullanıldığını ifade eden Bozdağ, CMK 250. maddeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu maddeyle ilgili çalışmanın üçüncü yargı paketinin içinde yer aldığını dile getiren Bozdağ, "Çalışmalar devam ediyor, sonlandırıldığında bir açıklama yapacağız." dedi.

Başkanlık sistemi konusunda ise şu an parlamenter sistem olduğunu hatırlatan Bozdağ, Türkiye`de başkanlık sisteminin bilinmediğini vurguladı. Kendilerinin konunun tartışılmasını istediklerini belirten Bozdağ, anayasanın çerçevesine bakıldığında aritmetik olarak başkanlık sisteminin mümkün görünmediğini kaydetti. Bu konuda yazan çizenin de gerektiği gibi araştırmadan yazıp çizdiğine dikkat çeken Bozdağ, "Tartışılmasını faydalı görüyoruz. Tartışıldıkça da fikirlerde değişiklik olur." diye ifade etti.