BATMAN - Batmanlı vatandaşlar, minibüs duraklarının etkin olmaması ve fazla yolcu alınmasına tepki gösterirken, minibüsçü esnafı ise kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini ifade etti.

 

İpragaz Hattı Taşımacılık Kooperatif`inde şoförlük yapan şehir içi minibüsçüleri, Batman Bölge Devlet Hastanesi`ne servis çıkarmak istiyor. Hem kendilerinin hem de vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen İpragaz Hattı Şoförleri, dört mahallede acil hastası olan vatandaşların güneş altında otobüslerin gelmesini beklemek zorunda kaldıklarını ifade ederek, bölge hastanesine servis çıkarılmasını talep etti.

 

Şehir içi minibüsçüleri olarak en büyük sıkıntılarından birinin duraklarının olmaması olduğunu söyleyen şoförler, vatandaşların \"şehir içi minibüsleri trafiği alt üst ediyor\" şikâyetlerini, duraklarının olmayışına bağladılar.

 

Yeşilevler hattında 20 senedir şoför olan Mustafa K, \"Batman`da trafik sorunu var. Yolun ortasında duruyoruz. Durak olan bazı yerlere de özel araçlar çekiliyor. Bugün dünyanın neresinde olursanız olun minibüslere, otobüslere insanlar çok biniyor. Biz de Diyarbakır`da yapılan sistemin Batman`da da yapılmasını istiyoruz\" dedi.

 

8 Nolu İpragaz Taşıyıcılar Kooperatifi simsarı olan Mehmet Orhan ise, \"En büyük sorunumuz bölge hastanesine gidememek. Dolmuşlara ait durak olsun. Diyarbakır caddesine çeşitli bankalar taşındıktan sonra hiçbir yere yanaşamıyoruz, ancak yolun ortasında duruyoruz. Bir yolcumuzu rahat alamıyoruz, kenar mahallelerdeki güzergâhımızın olduğu yollar bozuktur. Salı günleri bayanların belediye otobüslerine bedava alınması, bir haksızlıktır, zulümdür. Bu resmen rekabettir\" şeklinde konuştu.

 

Herhangi bir yetkilinin gelip de kendilerinden sorunlarını dinlemediklerini kaydeden Doğan Yıldız, \"Ücret eşitliği olsun. Hangi gün bir yetkili geldi de, bizlere sorunlarımız var diye sordu. Bir de diyorlar yolcu çok bindiriyorsunuz. Sorun çok, ama kimse gelip ilgilenmiyor\" ifadelerini kullandı.

 

Dolmuş şoförlerinden şikayetçi olan yolculardan İhsan Gönül ise, \"Dolmuşa 15 yerine 25-30 kişi bindiriyorlar. Her şey standart olsun, kurallar neyse o yapılsın\" diye yetkililere çağrıda bulundu.

 

İsmini vermeyen bazı yolcular da, Batman`da minibüslerin yolcu fazla alması ve trafikle ilgili sorunları olduğunu ancak, minibüslerin kendi içinde bir kontrol mekanizmalarının olmadığını, belediye ve trafik ekiplerinin sorunla ilgilenmediğini belirttiler. (Veysi Rüzgar - İLKHA)