DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: VALİLİKTEN ANIZ GENELGESİ
Diyarbakır Valiliği, anız yangınlarının önlenmesi amacıyla bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgede, anız yakanlara her dekar için 31.39 lira idari para cezası verileceği, bu fiilin orman ve sulak alanlara yakın ve meskûn mahallerde işlenmesi durumunda cezanın 5 kat artırılacağı belirtildi.

7 Cinayet, Faili Meçhul Kalmayacak
Diyarbakır`ın Kulp ilçesinde 21 yıl önce, 7 vatandaşın taranarak öldürüldüğü toplumsal olayların provokasyon sonucu yaşandığı ortaya çıktı. Olayı araştıran Kulp Cumhuriyet Savcısı, dosyayı zaman aşımından kurtararak, şüpheli 37 asker hakkında soruşturma başlattı. Böylece, 21 yıl önce 7 sivil vatandaşın öldürülmesi olayı faili meçhul kalmaktan kurtarıldı.

Çok Çaba Sarf Ettik!
22. Dönem Ak Parti Diyarbakır Milletvekili İrfan Rıza Yazıcıoğlu, önceki gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım tarafından temeli atılan Nissibi Köprüsü`nün, asıl temelinin 2003 yılında atıldığını hatırlatarak, bu köprünün yapılması için büyük çaba sarf ettiğini açıkladı.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ
Jandarma Er Hakan Köçin, memleketi Diyarbakır`ın Bismil ilçesi Üçtepe köyünde Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

3 Bin Genç Memleket Seyahatinde
Diyarbakır`daki eğitim kurumlarında öğrenim gören 3 bin genç, Türkiye`nin dört bir yanındaki illerin tarihi ve turistik yerlerini görmek üzere yola çıktı.


YENİ YURT GAZETESİ: ANIZ YANGINLARI İÇİN GENELGE
Diyarbakır Valiliği tarafından yayınlanan genelgede anız yakanlara her dekar için 31.39 lira idari para cezası verileceği, bu fiilin orman ve sulak alanlara yakın ve meskûn mahallerde işlenmesi durumunda cezanın 5 kat artırılacağı belirtildi. Genelge doğrultusunda Müftülüklerce Camilerde anız yangınları ile ilgili hutbeler okunacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)