VAN - Van`da yayın yapan bazı gazetelerden önce çıkan başlıklar…

 

VAN OLAY: \"Siz Şeriatı Kaldırdınız, İtimadımız Vacip Olmaktan Kalktı\"
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Şeyh Said`i anma ve anlama etkinliği düzenledi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Şeyh Said ve kıyamı çeşitli yönleriyle değerlendirildi.

Erciş`te Kısmi İmara İzin Çıktı
Van`ın Erciş İlçesi Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, depremin vurduğu ilçede beklenen imar izni konusunda, \"Cuma ya da pazartesi günü imarımız kısmen açılacak\" dedi.
Erciş`te Bir Hemşirenin Darp Edilmesi Kınandı
Van`ın Erciş Devlet Hastanesi`nde hemşire Sevda B.`nin bir kişi tarafından görevi başında darp edilmesi Sağlık-Sen çalışanları tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

 

VAN POSTASI: Aralarına `deprem` giren nişanlılar evlendiriliyor
Van`da meydana gelen depremler nedeniyle düğünleri ertelenen100 çift, ``100 Yeni Yuva Kuruluyor Yüzler Gülüyor`` etkinliği ile dünya evine giriyor.
Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Hakan Alkan`ın başkanlığında toplandı
Vali Yardımcısı Hakan Alkan başkanlığında bir süre önce olağanüstü toplanan Van İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı.

 

VAN GÖLÜ EKSPRES: Lions Kulübü`nden van`a 10 derslikli okul
Uluslar arası Lions kulüpleri konfederasyonu tarafından van`da inşa edilen 10 derslikli okulun açılışı yapıldı.
Depremde yıkılan otelin sahibi yakalandı
Van cumhuriyet başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan, depremde yıkılan Bayram oteli`nin sahibi Tevfik Bayram`ın, jandarmanın rutin kontrolleri sırasında Antalya`da yakalandı.

 

GAZETEVAN: Van Kedileri Podyumda
Van Valiliği ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen `Van Kedileri Podyuma Çıkıyor` etkinliğinde 16 kedi podyuma çıktı.
Van Gençlik Spor İl Müdürü Ferdi Sporlar Hizmet Tesislerini İnceledi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir yapımı devam eden ve 30 Haziran 2012 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor bakanı Suat Kılıç tarafından açılışının yapılması beklenen ferdi sporlar tesisin durumunu denetledi.

 

DOĞU ANADOLU: Çelik: Ceberut devlet tarihe karıştı
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eskiden deprem olurdu, sel olurdu, yangın olurdu; vatandaş dertleri ile baş başa kalırdı. Artık bir şefkat devleti var. O ceberut devlet tarihe karıştı\" dedi.
100 çiftin yüzü gülecek
Vali Münir Karaloğlu, depremden önce nişanlanan ancak yaşanan felaketten dolayı düğünlerini yapamayan 100 çiftin düzenleyecekleri bir törenle dünya evine gireceğini söyledi.

 

VAN SESİ: \"İnsan Hayatı Hiçe Sayılmamalı\"
Van Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil, ekmek ile ilgili yapılan düzenlemenin 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlara denetimler konusunda büyük görevlerin düştüğünü ifade ederek, insan hayatının hiçe sayılmaması gerektiğini söyledi.
Van`daki Çöp Yığınlarına Ceza Geliyor
Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın tutuklanmasını protesto ederek kentte çöpleri toplamayan Van Belediyesi`ne ceza geliyor

 

 

VAN HAVADİS: Doğumevi`nde skandallar bitmiyor
Doğumevi ile ilgili skandal olaylar her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Yazdıkça yeni belge ve bilgilere ulaşıyoruz. (Fırat Arslan-İLKHA)