VAN - Özellikle Van`da yaşanan deprem sürecinde Vanlıların sorunlarını sürekli gündemde tutan İlke Haber Ajansı bu haftaki halkın gündemine İslami medyayı aldı. İşte halkın dilinden Van`da İslami medya…
 
"Direğe Tırmanan Kedileri Haber Yapanlar Müslüman Halkın Sorunlarını Göremiyordu"
İlk olarak sorularımızı yanıtlayan vatandaşlardan Tayyar Yaşar, Van`da İslami bir medyanın varlığının hissedildiğini ancak yeterli olmadığını ifade ederek, "Van`da geçmişe nazaran şuan İslami bir medyanın kendini hissettirmeye başladığını görüyoruz. Bunu biz gerek İslami radyo ve gerekse de halka ulaşan gazete ve dergilerle görebiliyoruz. Ancak çok değil birkaç yıl öncesine gittiğimizde Van`da böyle bir havayı teneffüs etmek mümkün değildi. Direk başındaki kedileri dakikalarca haber yapıp halka sunanlar insanların uğradığı zulümleri sırf İslami kimliklerinden dolayı göremiyordu. Ancak hamdolsun şuan bizim sesimize kulak veren sorunlarımızı gündeme getiren ve Müslümanların sesi olan Van Olay Gazetesi başta olmak üzere birçok medya kuruluşu var" dedi.
 
"Bu Alanda Küfürden Daha Samimi Çalışırsak Bizler de Başarırız"
Yaşar, ayrıca Van`daki medyanın iyiye taraf gittiği gerçeğine rağmen eksik kaldığı noktalar olduğunu da hatırlatarak, "Elbette geçmişe nazaran güzel çalışmalar var ancak bunlar yetmez bizlerin daha çok gayret göstermesi ve insanlara ulaşacak olan her haberin hakkaniyet ölçülerine göre olması gerekir. Bunun için de bizlerin bu alanlarda daha çok çalışmamız gerekiyor. Hak batıl mücadelesi her alanda olduğu gibi medya alnında da devam ediyor edecektir" şeklinde konuştu.
 
Konuyla ilgili konuşan esnaftan Umut Durgun ise, sürekli çalışmalarından dolayı sadece radyo dinleme fırsatlarının olduğunu anlatarak, "Bizim iş gereği yoğun oluyoruz onun için çok fazla bir medyayı takip etme şansımız olmuyor ancak radyo dinleyebiliyoruz. Van`da İslami bir şuurla yayın yapan Serhad FM (103,0) var. Onu genelde dinliyoruz gerçekten İslami medya alanında önemli bir boşluğu doldurmuştur" dedi.
 
"Gerçek anlamda İslami bir medya ne yazık ki Van`ı bırakın Türkiye genelinde bile istenilen seviyede değil" diyen Durgun, "Tabi bunu istenilen seviyeye taşımak bizlerin elindedir. Biz gayretle çalışıp küfürden daha samimi olursak Allah (cc) bizlere bu imkânları verecektir" ifadelerini kullandı. Ayrıca Durgun Van`da yerel ve İslami bir TV`nin de şu an için bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı.
 
"Yerel Medyamız Vanlı Müslümanların Taleplerine Cevap Vermekte Yetersiz Kalıyor"
Konuyla ilgili konuşan M. Halil Timurtaş ise medyanın kapsayıcılığından bahsederek, "Medya gerçekten çok kapsamlı bir alandır ve bunların büyük bir bölümü de şu an ne yazık ki hakka hizmet etmemektedir. Özellikle yerel medyamıza baktığımızda biraz ulusal medyaya entegre edilmiş vaziyettedir. Bu da kapsayıcı bir çalışma yapmalarını engellemektedir" dedi.
 
Van`ın yerel medyasının Vanlı Müslümanların taleplerine cevap verme noktasında yetersiz kaldığını anlatan Timurtaş, "Tabi bütünüyle ele aldığımızda bunu göremiyoruz. Eğer bu ihtiyaca cevap verseydi ulusal medya arka planda kalmış olacaktı. Ne yazık ki şu an için istenilen derecede Müslümanların sesini gündem yapamıyoruz" diyerek medyanın önemli bir noktasına değindi.
 
"İslami Medya Her Alanda Örnek Olmalı"
Son olarak sorularımızı yanıtlayan kırtasiye esnafı Muhammed Bilici ise, "Kırtasiye işleriyle uğraştığımız ve genelde birçok ulusal ve yerel gazeteyi sattığımız için az çok işin farkındayız. Ne yazık ki halk bu noktada bilinçsizdir. belki tuhaf gelecek ama burada millet hangi gazeteyi alacağını bilmiyor. Bakıyorsun kafasına göre bir şeyler alıp götürüyor. Bunun fayda ve zararını göz önünde bulundurmuyor. Tabi şunu da unutmamak gerekir ki, eskiden sadece gayri İslami medya var iken şuan İslami medyanın bunlarla yarışacak seviyeye gelmesi sevindiricidir. İslami meydanın da her haliyle örnek olması gerekir gerek çalışanıyla gerekse yazdıkları haberleriyle doğruluk ilkesini her zaman göz önünde bulundurmaları gerekir" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)