BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 25 Haziran 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Gençlerimizin Ahireti İçin Çırpınalım`
Batman`ın Sason ilçesinde faaliyette bulunan Rahmet Pınarı Derneği`nin Sason Merkez Camii önünde düzenlediği \"Maneviyatsızlık ve Kaybolan Gençliğimiz\" konulu etkinlik gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

`MÜSİAD Batman`a \"Tavuk Entegre Tesisi\" Kuruyor`
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, MÜSİAD olarak Batman sorunlarına el atmak amacıyla kurulduklarını belirterek, bölgede olmayan \"Tavuk Entegre Tesisi\" kurmak istediklerini ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Hırsız Güvenlik Kamerasına Yakalandı`
Batman`da bir bayan, işyerine önce dilenci olarak girdi, sonrada işyerinden eşya çalarken güvenlik kameralarına yakalandı.

 

`ÖSYM Öğretmenlere de Görev Versin`
Özgür Eğitim Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, LGS ve LYS`de idarecilere fazla görev verilirken öğretmenlere görev verilmediğini belirterek, ÖSYM`nin durumu düzeltmesini istedi.

 

Batman Medya Gazetesi; `Batman`a, İstanbul Tecrübesi`
Uzun yıllardır İstanbul`da Doğal gaz alanında faaliyet gösteren ERFA Grup Doğalgaz Firması, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

`Özel İdare`den Konteynır`
TOKİ tarafından Memur Sen üyeleri için Tilmerç Köyü yakınlarında yapılan konutlara, İl Özel İdaresi tarafından çöp konteynırı tahsis edildi.

 

Batman Gazetesi; `Doğalgaz Batman`a Ulaştı`
ERFA Grup Doğalgaz firmasının organize ettiği etkinlikte katılımcılara ilimizin doğalgazının şu an ki durumu, önümüzdeki günlerde yapılacak işler, abonelik durumları ile gaz verilecek mahalleler konusunda bilgi verildi.

 

`160 Metruk Bina Yıkılıyor`
Uyuşturucu madde kullananların mesken tuttuğu metruk binaların yıkılması konusunda Kent Konseyi karar aldı. Şehrin değişik semtlerinde bulunan ve toplamda 160 adet olduğu belirlenen metruk binalar için Belediyenin bir program hazırladığı ve diğer kurumlardan temin edilecek iş makineleriyle bu binaların yıkılacağı açıklandı.

 

Batman Postası; `Rektörden Yeşilay`a Tam Destek`
Yeşilay cemiyetinin sürdürmüş olduğu \" Sigara Üretiminin İnsanlığa Karşı Suç Olduğuna İnanıyorum\" imza kampanyasına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam tam destek verdi.

 

`Güney Ekspresi Seferlerine 15 Gün Ara Veriyor`
Kurtalan, Haydarpaşa arası çalışan Güney Ekspresi, Batman-Diyarbakır arasında 10 kilometrelik ray yenileme çalışmaları nedeniyle 25 Haziran 2012 tarihi ile 09 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle seferlerine ara veriyor.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Vali Turhan, Önemli Olan Hizmettir`
Batman Valisi Ahmet Turhan, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turhan, başta eğitim, sağlık ve diğer yatırımlarla ilgili birçok konuya değinerek, kentin kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

 

`Fen Bilimleri Sınavı Başladı`
16 Haziran`dan beri hafta sonları yapılan LYS sınavlarında Matematik, Geometri, Sosyal Bilimler ve Türk Dili ve Edebiyatı Sınavı sonrası bugünde adaylar LYS 2 Fen Bilimleri derslerinden sınava girdiler.

 

Batman Barış Gazetesi; `Kavurucu Sıcakta Kış Hazırlığı`
Kırsal kesimde yaşayan ve alım gücü düşük olan vatandaşlar, kış mevsimin hazırlıklarını yaz mevsiminde yapıyorlar. Vatandaşlar, kış mevsiminde kullanacakları yakacakları toplamaya başladılar.

 

`İşlerini Severek Yapıyorlar`
Tüpraş İlk ve Orta Okulu, öğretmeler tarafından rengârenk çiçek desenleriyle süslendi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Sebiha Erik`in organize ettiği çalışmada öğretmenler gönüllü olarak boyama çalışmalarını yürütüyor.

 

Batman Umut Gazetesi; `Özel İdare`den TOKİ Sakinlerine Çöp Konteynırı`
Batman`a merkeze bağlı Demiryolu Köyü yamaçlarında Memur-Sen üyeleri için TOKİ tarafından yapılan konutlara, 12 adet çöp konteynırı teslim edildi.

 

Batman Duruş Gazetesi; `MÜSİAD Batman`a \"Tavuk Entegre Tesisi\" Kuruyor`
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, MÜSİAD olarak Batman sorunlarına el atmak amacıyla kurulduklarını belirterek, bölgede olmayan \"Tavuk Entegre Tesisi\" kurmak istediklerini ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Kentte Asayiş Berkemal`
Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde güven uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamada çok sayıda polis görev alırken çok sayıda kişinin GBT sorgulaması yapıldı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Eğitime Dev Yatırım`
Vali Ahmet Turhan, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Batman ve ilçelerinde 18 lise yapımının sürdüğüne dikkat çekti; \"Eğitim yatırımlarında Türkiye`de ikinci iliz.\" (Halid Coşkun - İLKHA)