VAN - Olay dün gece saatlerinde Yüzüncü Yıl İş Merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kemal Konca`ya ait işyerinin iki girişi olması nedeniyle iş merkezinin iç tarafında olan kapıya giremeyen hırsızlar, işyerinin dışarı bakan kapısını kırarak içeri girdiler.

 

Yaklaşık 40 bin TL civarında elbiseyi çalan hırsızların eşyaları bir araçla götürdükleri tahmin edilirken, işyerine gelen polis olay yerinde incelemelerde bulundu.

 

Mağdur esnaf Kemal Konca, işyerinin sigortası olduğunu söyleyerek, hemen karşılarında bulunan adeta tinercilerin mekanı olan eski tekel binasına dikkat çekerek gereken önlemlerin alınmasını ve etrafa güvenlik kameralarının takılması gerektiğini dile getirdi.

 

Öte taraftan daha önce aynı dertten muzdarip olan yüzüncü Yıl İş Merkezinde hac malzemeleri ve kitaplar satan Musa Sevgen ise, birkaç ay önce işyerine hırsızların girdiğini belirterek yaklaşık 4 bin TL kadar eşyasının çalındığını söyledi.

 

Olayı emniyete bildirmesine rağmen herhangi bir sonucun çıkmadığını söyleyen Sevgen, eski tekel binasını mesken tutan tinercilere dikkat çekerek, yetkililere seslenip bu konuda yapılması gerekenlerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

 

Yüzüncü Yıl İş Merkezi esnafının tamamı aynı dertten şikayetçi olurken, bu gibi olayların önüne geçilmediği takdirde hırsızlık olaylarının her geçen gün artarak devam edeceğini dile getirdiler. (Fırat Arslan - İLKHA)