BATMAN - Batman Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi`nde bulunan bir işyerine saat17.40 sıralarında dilenci olarak giren kadın, içerideki müşterilerden para dilendikten sonra etrafını sık sık kontrol ederek paket halinde bulunan şişme havuzu poşetine koyarak iş yerinden kaçtı, ama güvenlik kamerasına yakalandı.

Olay esnasında güvenlik kamerasını izleyen ve hırsızın durumundan şüphelenen iş yeri sahibi Sıddık Çiftçi hemen bayanın peşinden giderek ürünü geri aldı. Hırsızın hiçbir şey olmamış gibi davranması ise hırsızlığın ne kadar sıradanlaştığını gözler önüne serdi.

Olay hakkında konuşan Sıddık Çiftçi; \"Hırsız güvenlik kamerasında dikkatimi çekti ve izlemeye başladım. Parayı ödemek için kasaya yanaştı ama şişme havuzu poşete koyup hemen iş yerinden çıktı\" dedi.

Çiftçi, hırsızlık olaylarının çok arttığını, dilenci olarak gelenlerin bile fırsat bulunca hırsızlık yaptıklarını belirterek, \"Hırsızlık olaylarının artış göstermesi toplumun bozulduğunu gösterir. Dindar nesil yetişirse böyle sorunlar olmaz. Bütün esnaflar olarak hükümetin dindar nesil yetiştirme projesini yürürlülüğe koymasını istiyoruz\" ifadelerini kullandı. (Halid Coşkun - İLKHA)