Memleketi Samsun`un Ondokuzmayıs ve Bafra ilçelerinde bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ondokuz Mayıs Belediyesi tarafından 5 bin 800 dönüm arazi üzerine yapılacak yeni pazar yerinin temelini attı.

Burada yaptığı konuşmada, vatandaşlardan aldıkları desteklerle projeler, üretim, yatırımlar yaptıklarını ifade Bakan Kılıç, "Sayın Başbakan Erdoğan`a, bakanlarımıza, siyasi istikrara yaslanarak bu hizmetleri yapıyoruz. Sizler arkamızda durduğunuz sürece, ziyaretlerimizde bizlere moral verdiğiniz sürece, esnaf ve köy ziyaretlerine milletvekili arkadaşlarımıza ilgi göstermeye devam ettiğiniz sürece, heyecanımızı, coşkumuzu artırmaya devam ettiğiniz sürece, milletimize yönelik bu gayretli hizmetleri bizler de sürdürmeye ve artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Duaların ardından, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile birlikte pazar yeri inşaatının temelini atan Bakan Kılıç, gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye`nin, Türk savaş uçağını düşürmesi konusunda da değerlendirme yapan Bakan Kılıç, şunları ifade etti:

"Bu gelişmeler üzerinde sayın Başbakan başkanlığında Ankara`da güvenlik zirvesi toplandı. Konuyla ilgili süreci, devletimiz yakın bir ilgiyle takip ediyor. Yapılacak açıklamalar, alınacak kararlar, adımlar ve uygulamalar, devlet politikası gereği olarak şekillendirilecektir. İlgili kurumlar açısından gereken açıklamalar, ilgili kurumlar ve süreler içinde yapılmak kaydıyla hükümet olarak sürecin yakın takipçisiyiz. Sayın Başbakan söylemek istediklerini söylemiştir. Sürecin yeni dinamikleri olduğu taktirde ilgili bakanlarımız gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaktır."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra Ondokuzmayıs ilçesinde sentetik çim sahanın açılışını gerçekleştirip, Bafra`da da Turizm Fakültesi`nin temelini attı. Bakan Kılıç, Bafra Devlet Hastanesi`nin inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını da sözlerine ekledi.
 

CİHAN