Putin`in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Yuri Uşakov, Rusya liderinin sonbaharda Türkiye`yi ziyaret edeceğini açıkladı. Uşakov, "Ziyaretle ilgili mutabakat Meksika`da G20 zirvesi çerçevesinde bir araya gelen sayın Putin ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasında sağlandı." şeklinde konuştu.

Putin`in ÜDİK toplantısına katılacağını belirten Uşakov, "Sayın Putin ve sayın Erdoğan, Türkiye`deki ÜDİK toplantısına başkanlık yapacaklar. Bu toplantı için hazırlık çalışmaları yapılıyor. Sıra gereği bu toplantı sonbahar ayında Türkiye`de gerçekleşecek. Konuların masaya yatırılması ve kararların alınması bağlamında her iki taraf da hazır olduğunu belirtti." dedi.

ÜDİK`in ikinci toplantısı Moskova`da Başbakan Erdoğan ve dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev başkanlığında yapılmıştı. İlk toplantı ise Medvedev`in 12 Mayıs 2010 Ankara ziyaretinde gerçekleşmişti.

ÜDİK bünyesinde oluşturulan diğer kurumlar ise en alt seviyeye kadar ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor. Dışişleri bakanlarının başkanlık yaptığı Ortak Stratejik Planlama Grubu, sivil toplum örgütlerinin temsil edildiği Toplumsal Forum ve ekonomi dünyasının yer aldığı Karma Ekonomik Konsey çalışmalarını sürdürüyor.

CİHAN