BATMAN - Doğuştan Komplet Epis Padias hastalığına yakalanan 13 aylık Baran Oğuz`un ailesinin maddi imkânlarının elverişsiz olması nedeniyle gerekli olan ameliyatının yapılamadığı öğrenildi.
 
Özel hastanelerde ameliyatın yüksek maliyetli olması nedeniyle acılar içinde kıvranan Baran Bebek, hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Doğuştan idrarı durmayan, idrar yaparken acılar içinde kıvranan Baran bebek, Batman ve Diyarbakır`daki kamu hastanelerinin çoğunda tedavi gördü. Ancak, kamu hastanelerinde gerekli ameliyatın yapılamaması yüzünden özel hastanelere mecbur kalan Oğuz ailesi, ameliyat masrafı olan 15 Bin TL`yi bulamıyor. Çaresizlik içersinde kıvranan aile, çocuklarının yaşadığı bu acıdan kurtulabilmesi için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.
 
Daha önce inşaat işlerinde çalışan baba Hamdin Oğuz çocuğunun tedavisini devlete bağlı hastanelerde yaptırabilmesi için Batman Belediye Başkan vekili Serhat Temel`in talimatı ile Belediyede temizlik firması elemanı olarak görevlendirildi. Belediye bünyesindeki işi sayesinde sosyal güvenceye kavuşan Oğuz ailesi, buna rağmen de özel hastanelere mecbur kaldı.
Asgari ücret ile çalışan baba Hamdin Oğuz sekiz nüfusu olduğu için aldığı para ile ancak geçimini sağlayabildiğini belirterek, "Batman Valiliğine giderek yardım talebinde bulundum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında Sorumlu Vali Yardımcısı senin çocuğun devlete ait hastanelerde ameliyat olması halinde yardımcı olabiliriz. Onun dışında yapacağımız hiçbir şey yoktur. Hastası olup parası olmayanlar ölsünler mi? Oğlumun tedavisi için Batman Valisi Ahmet Turhan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman`lı hayırsever iş adamlarından yardım bekliyorum. Bana yardımcı olacak hiç kimsem yok önce Allah`a sonrada sizlere güveniyorum" dedi.
 
Oğuz, yetkililerin yada hayırsever vatandaşların 0533 08843 42 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi. (İLKHA)