BATMAN - Yaz Kur`an kursunun ilk gününde kursları ve öğrencileri ziyaret etmek için Merkez Şevket Başak Camisine giden İl Müftü Vekili Mahmut Erin, Kur`an Kursu öğrencileri ile kısa bir sohbet etti.

Erin, "Resmi olarak 18 Haziranda bu kurslar başladı ve 17 Ağustosta sona erecek. Merkezde 117 Camii, köylerde 49 cami ve Merkezde 43 tane Kur`an kursu ile bu kurslarda eğitim verilecektir" dedi.

Hafta içi her gün ilk iki saat Kur`an`ı Kerim dersi ve bir saati ise öğrencilere dini bilgiler verildiğini söyleyen Erin, "Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl üç setten oluşan Elif-ba ve dinimi öğreniyorum üç kitaptan oluşan set Kur-an Kursu öğrencilerine hediye ediliyor. Kur`an Kurslarımız üç kurdan oluşuyor; birinci kur, (1. Sınıf ) Elif-ba`ya yeni başlayanlar, ikinci kur, (2. Sınıf ) biraz okumuş ama iyi bilmeyenler ve üçüncü kur, (3. Sınıf ) Kur-an`ı Kerim`i okuyup da tecvidi bilmeyenler" ifadesini kullandı.

Bu sene kısa süreli Yaz Kur`an kurslarına kayıt yaptıracak öğrenciler için yaş sınırlamasının olmadığını dile getiren Erin, "Her yaştaki öğrenci kayıt yaptırabilecektir. Bu sene diğer senelere nispetle yoğun bir talep vardır. Gerek camilerimiz gerekse Kur`an Kurslarımız öğrencilerle dolup taşmaktadır. Yoğun talep karşısında mevcut asil görevliler ile ihtiyaç karşılanamadığı takdirde şartları tutan fahri öğreticiler ile karşılama cihetine gidilecektir. Kısa süreli Yaz Kur`an Kursların evlatlarımız için hayırlı olmasını Cenab-ı Allahtan diliyorum" dedi. (Fatih Akgül-İLKHA)