DİYARBAKIR - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yaz Kur`an Kursları" bugün tüm Türkiye`de start aldı. Kur`an eğitiminde yaş sınırlamasının kalkmasıyla her yaştan çocuklar evlerine en yakın olan camilere akın etti.


Diyarbakır Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur`an kursları ile camilerde açılan "Yaz Kur`an Kursları"na ilk günden yoğun ilgi dikkat çekti. Okulların kapanmasıyla birlikte camilere akın eden öğrenciler, Kur`an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğreniyor. Kurslarda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı`nca hazırlanan yaz kursları müfredatına göre eğitim veriliyor.


Diyarbakır ilçe merkezinde bulunan cami ve Kur`an kursunda dersler veren din görevlileri ve Kur`an kursu öğreticileri, İlke Haber Ajansı aracılığıyla velilere önemli tavsiyelerde bulundular.


Çocuklara ders veren Huzur Camii İmamı İzzettin Alkış, çocukların Kur`an-ı Kerim dersi almalarının önemine değinerek, "Bugün kurslarımız tüm Türkiye`de aynı anda başladı. Bu eğitim yaklaşık 3 kur olmak üzere yaklaşık iki ay sürecek. Tabi biliyorsunuz ki Kur`an-ı Kerim Allah`ın kelamıdır ve Müslümanların kutsal kitabıdır. Bunun fazileti hakkında çokça ayet ve hadisler mevcuttur. Ailelere bizim tavsiyemiz şudur; çocuklarını tereddüt etmeksizin bu kurslara göndersinler. Bu iki ay gibi bir süreci iyi değerlendirmek lazım. Veliler, `işte çocuklarımız şimdiye kadar okula gidiyorlardı, şimdi de camiye mi gönderelim` şeklindeki vesveselere kapılmasınlar. En azından çocuklar namaz kılmayı, Fatiha okumayı öğrenecekler. Ayrıca tüm görevliler görev başında yer alarak bu süreçte çocuklarımıza ders vereceklerdir." dedi.


Kurs başlangıcının ilk günü olmasına rağmen çocukların kurslarına hayli ilgi gösterdiğini belirten Alkış, "Kayıtlara sürekli öğrenciler geliyor. Bugün ilk gün olmasına rağmen derslere altmış öğrenciyle başladık. Bu sayının önümüzdeki günlerde yüzü aşacağını bekliyoruz." şeklinde konuştu.


Yaz dönemi boyunca 3 kur halinde gerçekleşecek olan kurslar, 18 Haziran-06 Temmuz, 09 Temmuz-27, Temmuz, 30 Temmuz- 17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kuran-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi temel dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleşecek. (M. Salih Keskin/Emrullah Araz - İLKHA)