MALATYA - Malatya Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği vefatının 23. yıldönümünde İmam Humeyni`yi andı.

 

Hayrın Yolcuları Derneğinde gerçekleşen program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterimi ile İmam Humeyni`nin hayatından kesitlerin aktarıldığı programda okunan şiirler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Anma programında İmam Humeyni yaşantısı ve kişiliği hakkında bir konuşma yapan Mustafa, İmam Humeyni`nin amel etmediği şeyleri söylemediğini ifade etti.

 

Konuşmasında batılı kafirlerin İmam Humeyni`yi çok iyi tanıdığından İmamdan çok korktuklarını ifade eden Mustafa Hoca, batılıların İmam`ın Salman Rüşdi hakkındaki fetvasında dolayı büyük korkular yaşadığını kaydetti.

 

Mustafa Hoca konuşmasına şöyle devam etti: \"İmamın gerek kitaplarında, gerekse konuşmalarında hitap şekli `Ey İslam Ümmeti, Ey Müslümanlar!` şeklinde idi. Ve İmam Filistin meselesine çok önem veriyordu. Mescid-i Aksa`nın özgürlüğünü çokça arzuluyor ve bu yolda mücadele ediyordu. O mazlumların, mustazafların ve miskinlerin önderiydi. Yetimlerin babasıydı, yalınayaklıların hamisiydi. İmam Şii ve Sünni toplumların bir olması için mücadele ediyordu.\"

 

Programda İmam Humeyni üzerine şiir ve nesirler okundu. Yapılan dua ile program sona erdi. (Yusuf Fırat-İLKHA)