HABER MRK - BM`nin verdiği bilgiye göre, Suriye`de bulunan BM Gözlemci Misyonu (UNSMIS) başkanı Norveçli General Mood, Suriye`deki faaliyetlerini askıya aldıklarını bildirdi.

Son 10 günde şiddet olaylarında artış olduğuna dikkat çeken Mood, artan şiddetin gözlem ve analiz yapmalarını, rapor tutmalarını engellediğini söyledi. Mood, bu durumun görev yapmalarını engellediğini belirterek, \"Sahada taraflardaki barışçıl bir geçiş sürecine geçilmesi yönündeki isteksizlik ve askeri pozisyonlarını güçlendirme yönündeki istek, iki tarafın kayıplarını artırıyor. Sivil kadın, erkek ve çocuklar her gün hayatlarını kaybediyor. Bu durum BM gözlemcileri olarak bizim için de önemli riskler taşıyor.

Bu yüksek risk durumunda UNSMIS olarak faaliyetlerimizi askıya alıyoruz. BM gözlemcileri devriye görevini yapmayacak ve bir sonraki duyuruya kadar yerlerinde kalacaklar. BM gözlemcilerinin taraflarla olan bağlantıları, temasları kısıtlı olacak\" dedi.

UNSMIS`in faaliyetlerinin askıya alınmasının günlük olarak değerlendirileceğini ifade eden General Mood, durumun görevlerini yapmaya elverişli olduğunu gördüklerinde görevlerine yeniden başlayacaklarını söyledi.