Uluslararası Af Örgütü, Siyonist işgal rejiminin hukuksuz bir şekilde göz altına aldığı Filistinli futbolcu Mahmud Es-Sersek’i derhal serbest bırakmasını istedi. Es-Sersek hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmayı ve yine hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmayı protesto etmek için 94 gündür açlık grevini sürdürüyor.

Af Örgütü, bugün (16 Haziran Cumartesi) bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan açıklamada “Es-Sersek açlık grevini sürdürdüğü süre içinde defalarca ölümle burun buruna geldiği halde, Siyonist cezaevi idaresi insanlık dışı sayılabilecek derecede duyarsız davranarak kendisine gereken ilaçları vermemiştir. Bu hukuksuzluk İsrail’in imza attığı uluslararası sözleşme ve anlaşmalara da aykırıdır” ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Af Örgütü`nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Müdürü Philip Luther yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Temmuz 2009 tarihinden beri tutuklu bulunan Es-Sersek’i yargılama fırsatına sahip olduğu halde, gizli bilgi ve dosyalara dayanarak kişileri yargılamaksızın içerde tutmayı öngören kanunu uygulayarak yıllardır Es-Sersek’i cezaevinde tuttuğunu ifade etti.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği "FIFA" da daha önce yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejiminin üç aydır açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli futbolcu Mahmud Es-Sersek`i alıkoymaya devam etmesini kınamış, Es-Sersek`in serbest bırakılmasını ve Filistinli futbolcuların haklarından mahrum edilmemesini istemişti.