Suriye Ulusal Konseyi üyeleri ve Suriyeli muhalif grupların, Arap Birliği`nin Kahire`deki Suriye toplantısı öncesi düzenledikleri istişare toplantısı İstanbul Conrad Otel`de gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan, Suriye Demokratik Hareketi`nden Muhammed Zekeriya Sakkar, ``Kahire`de gerçekleşecek ve bizim için önemli olan Arap Birliği bünyesindeki toplantıya daha güçlü çıkabilmek için buradayız. Suriye halkının sesini bütün her yerde duyurmaya devam edeceğiz. Suriye`deki katliamların önüne geçmek için uluslararası arenada tek ses olarak kendimizi ifade edeceğiz`` diye konuştu.

Sakkar, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Suriye muhalefetinin bir arada karar verme ve 22-23 Haziran`da Kahire`de Arap Birliği bünyesinde gerçekleşecek toplantıya güçlü bir şekilde katılmak için genel bir değerlendirme yapıldığını ifade etti.

Suriyedeki çok sayıdaki grubun temsilcisini biraraya getiren toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefetin görüş ayrılıklarını en alt düzeye indirerek, yaşanan katliamlar karşısında tek bir ses olmalarının önemine dikkat çekti.

Davutoğlu, Türkiye`nin bölgede demokratik, şefaf bir Suriye istediğini vurgulayarak, bu amaçla mücadele eden halka desteğin süreceğini söyledi.

Türkiye`ye sığınan Suriyeli sayısının 30 bin 900`e ulaştığını söyleyen Davutoğlu, Türkiye`nin uluslararası camianın bu konudaki duyarlılığını sürdürmesi için girişimlerini sürdüreceğini kaydetti.

Suriyeli muhalif gruplar da, aralarındaki söylem farklılıklarının giderek azaldığını ve İstanbul`daki toplantıdan sonra Mısır`ın başkenti Kahire`de biraraya geleceklerini açıkladılar.

Suriyeli muhaliflerin istişare toplantısının yarın da devam edeceği kaydedildi.