Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Roger Garaudy`nin Pazartesi günü yapılacak cenaze törenine katılmayacak.

Daha önce cenaze törnine katılacağı açıklanan Görmez`in bu kararında Garaudy`nin `yakılıp küllerinin Marsilya açıklarında Akdeniz `e savrulması` yönündeki vasiyetinin etkili olduğu bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın cenazenin İslami usullere uygun yapılması için ailesini ikna etmeye çalıştığı da kaydedildi. Ailesi, Garaudy`nin hayatının sonuna kadar Müslüman yaşadığını ve Müslüman olarak öldüğünü belirtiyor. Ancak cesedinin yakılmasıyla ilgili vasiyetine saygı duyulmasını talep ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, büyük mütefekkir Roger Garaudy`nin vefatının ardından yayımladığı mesajda şunları kaydetmişti:

"Derin araştırmaları neticesinde İslam`la müşerref olan ve düşünce dünyamızın zenginleşmesine bir batılı münevver olarak yaptığı değerli katkılarıyla tanıdığımız mümtaz şahsiyet Roger Garaudy`nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Din ve dünya tasavvurumuzun genişlemesinde emsalsiz gayretlerini her zaman saygıyla hatırlayacağımız merhum Garaudy`ye yüce Mevladan rahmet, sevenlerine ve İslam alemine başsağlığı diliyorum."