Fransız futbolunun tanınan isimlerinden Eric Cantona, yazar ve düşünür Noam Chomsky ve yönetmen Ken Loach da, İsrail hapishanesinde açlık grevi yapan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak`ın serbest bırakılması için destek verdi.

Bianet`te yer alan habere göre İsrail hapishanesinde açlık grevinde olan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak`ın serbest bırakılması için yapılan çağrıya destek sürekli artıyor.

Britanya Spor Bakanı Hugh Robertson ile UEFA Başkanı Platini`ye gönderilen mektupta yazar ve düşünür Noam Chomsky ve yönetmen Ken Loach gibi isimlerin de imzası var. "Artık İsrail`in dokunulmazlığını kaldırmanın ve başka devletler için talep ettiğimiz eşitlik, adalet ve uluslararası yasalara saygı standartları konusunda ısrarcı olmanın vakti geldi" yazılan mektupta 25 yaşındaki Filistinli futbolcu Sarsak`ın serbest bırakılması talep edildi.

Üç ayı aşkın süredir açlık grevinde bulunan Sarsak, 2009`da uluslararası bir maça gitmek için geçtiği Gazze Şeridi`ndeki kontrol noktasında durdurulmuş ve alıkonulmuştu.

Hakkında hiçbir suçlama bulunmadan hapiste tutulmasını protesto için başlattığı ve 90 gün süren açlık grevinden sonra Sarsak bugün İsrail hapishanesi kliniğinde yatıyor.