ŞANLIURFA - 16 Mayıs Cumartesi Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Bakan Yılmaz: Gap`ta İşsizlik Oranı Düştü
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yüzde 17 olan GAP bölgesindeki işsizlik oranının yüzde 11,7`ye, 2009`da yüzde 18,8 olan Diyarbakır ve Şanlıurfa`daki işsizlik oranının ise GAP ile birlikte yüzde 8,3`e düştüğünü açıkladı.

Hafta Sonu Sıcak Geçecek
Şanlıurfa`da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İpekyol Gazetesi: Enerji Fiyatı Düşerse 40 Bin İşçi Alınacak
Diyarbakır`da düzenlenen `GAP Eylem Planı Revizyon Toplantısı`na katılan ŞUTSO Başkanı Ertekin, gelişmiş ülkelerde sanayide ve sulamada kullanılan enerji fiyatlarının daha düşük olduğunu yetkililere ispat ettiklerini, buna rağmen son teşviklerde fiyatın düşürülmediğini hatırlatarak, enerji sorununun çözülmesi durumunda Şanlıurfa`da 40 bin kişiyi daha istihdam edeceklerini söyledi.

Güneydoğu`da AK Partili Vekiller Tehdit Ediliyor
AK Parti`nin Doğu Güneydoğu kökenli milletvekilleri adına bir açıklama yapan Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten Kürt halkının gerçek temsilcisi olan AK Parti milletvekillerini tehdit etmeye çalıştığını belirtti.

Şanlıurfa Olay Gazetesi: Balıklıgöl`de LYS yoğunluğu
Şanlıurfa`da LYS`ye girecek bazı öğrenciler sınav öncesi Balıklıgöl`deki kutsal mekânlarda dua etti.

Ertekin, Şanlıurfa`nın Sorunlarını Anlattı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Diyarbakır`da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı Revizyon Toplantısına katıldı.  (Mehmet Demir - İLKHA)