BATMAN - Batman`da Lisans Yerleştirme Sınavları`na yaklaşık 21 bin 462 aday katılacak. Adaylar bugün LYS 1`de Matematik ve Geometri sınavları için saat: 10.00`da ter dökmeye başladılar. Adaylar, YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)`de sürenin yetmediği için birçok soruların boş geçtiğini LYS`de böyle olmaması için yetkililerin yardımcı olmalarını istediklerini belirttiler.

Görüşünü aldığımız Abdulhakim Turan; \"Sınav öncesi dershaneye gidiyordum, her fırsatta da çalıştım. Heyecanlıyım, sınava girip emeğimin karşılığını almak istiyorum\" dedi.

Sorular çok uzun ve sınav süresi az olduğunu belirten Selman Altun; \"Kitapçıklarda soruları geçiriyoruz ama cevap kâğıtları optik formlara geçirmeden sure bitiyor. Cevapların sadece optiklere geçirilmesi kalmışsa ve sure bittiyse hocaların cevapları optiğe geçirmesinde yardımcı olmaları gerekir\" şeklinde konuştu.

Polis, okul girişlerinde sınava girecek adayları didik didik arandıkları ve su petlerin üzerindeki kâğıtlar daha söktürülmesini istedikleri görüldü. (M.Sait Çelik - İLKHA)