VAN - Van`da yayınlanan gazetelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

VAN OLAY GAZETESİ: Siyasiler Unuttu Ancak Uludere`de Yaralar Hala Taze
Topkapı Eresin Otelde Uludere`li ailelerin katılımıyla İslami STK`lar, AKABE, AKDAV, AKV, Anadolu Platformu, Fatih Akıncıları, Hizmet Vakfı, Mazlum-Der ve Özgür-Der `in ortaklaşa düzenlendiği bir basın açıklaması gerçekleşti.

Vekiller Bakan Atalay`la Bir Araya Geldi
AK Parti Van milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bir araya gelerek Van ve Vanlılar için yapılan ve yapılacak konular üzerinde bilgi alışverişinde bulundular.

VAN POSTASI: Bakandan Depremzedelere İyi Haber
AK Parti Van Milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay ile görüşerek Van ve Vanlılar için yapılan ve yapılacak konular üzerinde bilgi alışverişinde bulundular.

Türk Telekom`dan Babalar Günü Kampanyası
Türk Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç, `Babalar Günü` dolayısıyla 17 Haziran akşamı saat 19.00`dan 18 Haziran sabahı 07.00`ye kadar ev telefonlarından şehir içi, şehirlerarası, yurt içi GSM ve 36 ülkeyi kapsayan uluslararası birinci kademe olarak adlandırılan tüm ülkelerin ev ve iş telefonlarını aramanın ücretsiz olacağını belirtti.

VAN GÖLÜ EKSPRES: Jandarma Teşkilatı`nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü
Jandarma Teşkilatı`nın173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı`nda düzenlenen programda, terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli faaliyetlerde kullanılan araç, silah ve teçhizatın tanıtımı yapıldı.

Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, Vali Karaloğlu`nu Ziyaret Etti
Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) Sabit Ağırlık Dikey Dalış kategorisinde ve Sabit Ağırlık Paletsiz kategorisinde iki dünya rekoru kıran, Şahika Ercümen, görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Mustafa Sarı ile birlikte Vali Karaloğlu`nu makamında ziyaret etti.

GAZETE VAN: Demirtaş ile Kışanak Van`da
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Van`da düzenledikleri mitingle tutuklamalara tepki gösterdi.

PRESTİJ HABER: VATSO Yönetiminden Açıklama
Karayolunda yük taşımacılığı yapan firmalara, yetkilendirilmiş Ticaret Odaları ve Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlükleri tarafından verilen K Türü Yetki Belgesi konusunda 2008 ^ 2009 yılları arasında usulsüz işlemler yapıldığı açıklandı.

VAN HAVADİS: Hz. Ömer Camisi İbadete Açıldı
Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrası ibadete uzun süre kapalı kalan Hz. Ömer Camisi`nden alınan karot örneklerinin iyi sonuç vermesi üzerine yeniden ibadete açıldı.

HABERVAN: Bakan Atalay`dan Vanlıları Sevindirecek Haberler
AK Parti Van milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bir araya gelerek Van ve Vanlılar için yapılan ve yapılacak konular üzerinde bilgi alışverişinde bulundular.

MEDYAVAN: `Başını Aç, Öyle Gel`
Alman elektronik cihaz ve beyaz eşya devi Siemens`in İstanbul Kartal`daki merkezine staj başvurusu yapan Sunay Ercan, başörtülü olduğu için geri çevrildiğini fakat başını açması halinde hemen staja başlayabileceğinin söylendiğini ileri sürdü.

DOĞU ANADOLU: Hizmete Giremedi!
Bitlis`in Güroymak ilçesinde yapımına 1994 yılında başlanan ve resmi açılışı 8 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan sulama göleti hala kullanılamıyor.

VAN SESİ: Komşular Ayrılmayacak
Vanlı depremzedelerin TOKİ`lerde komşu seçme talebi Van Milletvekilleri tarafından başbakan yardımcısı Beşir Atalay`a iletildi. Atalay`ın ise talebe sıcak baktığı öğrenildi.

ŞEHRİVAN: \"AKP Kürt vekilleri Kullanarak Katliam Yapıyor.\"
Van`da BDP`li başkanlarının tutuklanmasını protesto etmek için BDP tarafından miting düzenlendi.(Fırat Arslan-İLKHA)