BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 16 Haziran 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Camiler Çocuk Açacak`
Hasankeyf Kaymakamlığının katkısıyla İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen `Yaz Kur`an Kursları` 18 Haziran 2012 Pazartesi günü başlıyor.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Deprem Riski`
Şırnak`ta önceki gün yaşanan iki depremin ardından açıklama yapan Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Jeolog Prof. Dr. Yaşar Eren, Batman`ın bölgede yaşanılan depremler dolayısıyla risk altında olduğunu söyledi.

`101 yıl önce Hasankeyf`
18 Mayıs Müzeler Günü sebebi ile Batman Müze Müdürlüğünde açılan 1911 Hasankeyf Sergisi şimdide Cumartesi günü saat 16.00 ile 20.00 arasında Atatürk Parkında Batman halkıyla buluşuyor. Söz konusu sergide Gertrude Bell`in 1911 yılına ait yüzyıllık Hasankeyf fotoğrafları sergilenecek.

Batman Gazetesi; `İş Kazasında Canından Oldu`
Gültepe Mahallesindeki bir elektrikçide çalışan şahıs, 4 metre yükseklikte bulunan çardağı kontrol ettiği sırada dengesini kaybederek yere düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

`Eczane Operasyonu`
Batman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldılar.

Batman Postası; `Üniversite Yolu Otoban Kalitesinde Yola Kavuştu`
Her tarafı şantiye alanına dönen Batman`da, yol yapım çalışmalarına son hızıyla devam ediliyor.

Batman Pusula Gazetesi; `Erbakan Geliyor`
Saadet partisi GİK üyesi Genel Başkan Başdanışmanı ve Necmettin Erbakan`ın oğlu olan Muhammed Fatih Erbakan, Batman İlçe Merkez Teşkilatı tarafından düzenlenen `halkla kucaklaşma` konferansına katılmak üzere yarın Batman`a geleceği belirtildi.

`Çardak Ölümüne Neden Oldu`
Yeni sanayi sitesinde bulunan bir iş yerine ait çardağı kaynak etmek isterken bir anda dengesini kaybedip sert zemine düşen kaynak ustası Yılmaz Özal kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Batman Barış Gazetesi; `Avcılıkta Yeni Dönem`
Avcılık merakı olanlar için yeni bir uygulama getiriliyor. Bundan böyle sınava giren ve belge alanlar avcılık yapabilecekler.

Batman Umut Gazetesi; `Turhan Miraç Kandilini Kutladı`
Batman Valisi Turhan, \"Tüm İslam aleminde olduğu gibi siz kıymetli aziz milletimiz nezdinde de kutsal olan Miraç Kandili`nin Allah`ın rahmet, bereket ve mağfiretine mazhar olduğumuz bu müstesna atmosferini sizlerle birlikte bir kez daha idrak etmekten ötürü yaşadığım sevinç ve mutluluğu ifade etmek istiyorum.\" dedi

`GAP Eylem Planı 2013-2017 Yıllarını Kapsayacak Şekilde Güncellenecek`
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın Mardin`de katılacağı toplantıda GAP Eylem Planı (2008-2012) ikinci beş (2013-2017) yıllık projeksiyonu baz alacak şekilde yeniden ele alınarak güncelleneceği ve kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.


Batman Doğuş Gazetesi; `İstiklal Marşı`nı Güzel Okuyan Muhtarlar Ödülü Kaptı`
Hasankeyf Kaymakamlığı`nca ilçeye bağlı köy muhtarları arasında İstiklal Marşı`nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Eğitim-Sen`den Yılsonu Gecesi`
Eğitim-Sen Batman Şubesi, yılsonu nedeniyle Belediye konuk evinde düzenlediği gecede eğitimciler yılın yorgunluğunu attı. (Fatih Akgül-İLKHA)