BİNGÖL - Bingöl İl müftüsü Mecit Can, Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. İsra ve Miraç mucizesinin, Allah`ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için peygamberimize bahşettiği manevi yükselişi ifade etiğini belirten Müftü Can, Peygamberimiz için şan ve şereflerle dolu olan Miraç mucizesinin, Müslümanlar için de ilahî rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu söyledi.

 

Dinin direği olan namazın Miraç`ın hediyesi olduğunu ifade eden müftü Can, \"Onun içindir ki, namaz `Mü`minin Miracı` olmuştur. Nasıl ki, yüce Peygamberimiz Miraç`ta vasıtalardan arınmış olarak Mevlası ile karşı karşıya geldi ise, mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya Rabbinin huzuruna çıkar. Sadece O`na kulluk etme ve sadece O`ndan yardım isteme fırsatı bulur. Eğer mümin, günde beş vakit namazını dikkatle ve huşu içerisinde kılarsa, o namaz onun için bir Miraç olur ve kul onunla hak yolu bulur\" dedi.

 

Miraç gibi gün ve gecelerin, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme fırsat ve imkânı sağladığını belirten müftü Can, \"Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için Allah` a dua etmeliyiz\" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak, cumartesiyi pazara bağlayan gece idrak edilecek Miraç kandilinin, başta Bingöl olmak üzere bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen müftü Can, \"Miraç Kandili`nin yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanlara, birlik ve beraberlik, milletimiz ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)