ŞANLIURFA - Viranşehir`de faaliyet bulunan Cami-Der,hayırlı bir faaliyete daha imza attı. Okuların tatil olması ve Yaz Kur`an Kurslarının açılmasıyla harekete geçen Cami Der, Camilere, Kuran Kurslarına ve ihtiyacı olan vatandaşlara bin adet Elif-ba dağıttı.
 
Konu ile ilgili bilgi veren Cami-Der Başkanı Mehmet Acet, İnsanları Kur`an öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Elif-Ba dağıtımında bulunduklarını belirterek, "Kötü huyların ilacı Kuran ve Kuran`ı Ahlaktır" dedi.
 
Acet, "Hayırlılardan olmak için yaz aylarını fırsat bilip Kuran okumaya teşvik etmeli ve yaz kuran kursları dışında evlerimizi bu hizmete açmalıyız. Kuran ile haşır-neşir olmazsak ahlakın tarumar olmasına sadece seyirci kalacağız. Kuran`la meşgul olmanın insana kazandırdığı ve ihsan ettiği en büyük nimet, ebedî hayatına nur olmasıdır. Meleklerin onu kabrinde yalnız bırakmamasıdır, devamlı ziyaret ederek onun için Allah`tan af talebinde bulunmalarıdır.
Enes bin Malik`in rivayet ettiği bir hadise göre de Resulullah Sallallâhü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur: `Dikkat edin! Kim Kur`ân-ı Kerimi öğrenir, öğretir ve içindekilerle amel ederse ben onu Cennete sevk ederim ve Cennet için delili olurum."ifadelerini kullandı.
 
Cami Der`in, Elif-Ba dağıtımından memnun olduklarını dile getiren cami imamları ve vatandaşlar, Cami Der`e hayır dualarında bulunarak bu tür faaliyetlerinin devamı dileğinde bulundular. (Sabri Acet -İLKHA)